Podjela majstorskih diploma i uvjerenja

Pecikozić: Broj obrta se smanjuje, no ovim diplomama pokazujemo da smo na pravom putu

07:00h
0
Svečana dodjela majstorskih ispita i uvjerenja // Foto: kckzz.hr

Radim u kozmetičkom salonu, a majstorski ispit mi treba da bih mogla ljudima na stručnom osposobljavanju biti mentor, ispričala je kozmetičarka Silvija Napan.

Potvrde i uvjerenja za rad na projektima Europske unije primilo je osam kandidata, dok je 39 novih majstora primilo 42 diplome, na jučerašnjoj svečanoj dodjeli u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije.

Majstorske ispite kandidati su položili za zvanja autolimar, autoelektričar, automehaničar, frizer, pekar, kozmetičar i mnoga druga.

Renata Lohajner, koja radi u HGK Županijskoj komori Koprivnica, položila je ispit za voditelja EU projekata.

Renata Lohajner // Foto: Matija Gudlin
Renata Lohajner // Foto: Matija Gudlin

– Radim posao savjetovanja malih i srednjih poduzetnika, a ovo će mi znanje pomoći da budem još bolja u svom poslu. Ispit je za mene bio izazov i svakako pohvaljujem cijeli program – rekla nam je ona.

Silvija Napan iz Križevaca dobila je majstorsku diplomu za kozmetičarku.

– Radim u kozmetičkom salonu, a majstorski ispit mi treba da bih mogla ljudima na stručnom osposobljavanju biti mentor. Polaganje ispita je bilo intenzivno, a cijeli proces tijekom kojeg se steknu nova

Silvija Napan // Foto: Matija Gudlin
Silvija Napan // Foto: Matija Gudlin

znanja, traje oko dva mjeseca – ispričala je ona.

Na položenim ispitima svima je čestitao i Zvonko Pecikozić, predsjednik županijske Obrtničke komore.

– Mala smo županija po broju članova obrtnika, ali spadamo u red tri ili četiri županije u Hrvatskoj koje svojim radom donose rezultate na kojima nam na državnom nivou zavide. Vi ste jedni od tih koji ćete kroz svoj rad, s ovim majstorskim ispitima, pokazati da smo na pravom putu. Broj obrta u našoj županiji se smanjuje, ali vašim majstorskim ispitima i ovim diplomama ste pokazali da možemo i želimo raditi – rekao je Pecikozić te zahvalio županiji na potpori.

Čestitke je uputio i Župan Darko Koren, koji je istaknuo da biti obrtnik nije lako.

– Važno je očuvati i veliko i srednje gospodarstvo. Puno puta smo čuli da kičmu gospodarstva čine mali poduzetnici i obrtnici. Nismo županija koja po broju obrtnika komparira s nekim, ali smo po opredjeljenju, strategiji i angažmanu među odličnima – rekao je Koren te svima poručio da stečeno znanje iskoriste da nešto promijene na bolje.

Ukupno je od 1991. godine do sada, u županijskoj Obrtničkoj komori majstorski ispit prijavilo 496, a položilo 437 kandidata.

 

čitam...