u stožeru

Penava: Tko je uopće rekao da će biti koalicija HDZ- Domovinski pokret, sve je pod upitnikom

U kontektstu pregovora moramo vidjeti koliko je tko težak u smislu osvojenih mandata. Pregovori su jedna ozbiljna i kompleksna stvar koja traje, doista bi bilo ishitreno govoriti sada o bilo čemu, kaže Penava.

20:58h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Osvojiti 3 mandata, biti druga snaga, biti jači od SDP-a u 5. izbornoj jedinici. Nitko ne može reći to nije dobar rezultat i da to nije značajan iskorak u odnosu na prošle izbore.

– Ne mogu pristati na tezu da smo loše prošli u Slavoniji koja vuče najveći broj mandata. Razvidno je da smo u borbi s Mostom za te granične mandate. Slijedom okolnosti koje su aktualne  ta bi stvar izgledala drugačije da je ostvarena koalicija koje sada nema – kazao je Penava za RTL.

Na upit ide li u Sabor ili ostaje u Vukovaru, Penava još nema odgovor:
“Ajmo sačekati danas, vidjeti što će biti s pregovorima”.

Što se tiče budućih pregovora, kaže da bi o uvjetima sada bilo ishitreno govoriti.

– Pozicije naše će ostati iste, nećemo odustati od vrijednosti koje smo komunicirali, to bi bila prvara igrača. U kontektstu pregovora moramo vidjeti koliko je tko težak u smislu osvojenih mandata. Pregovori su jedna ozbiljna i kompleksna stvar koja traje, doista bi bilo ishitreno govoriti sada o bilo čemu. Tko je uopće rekao da će koalicija biti na liniji HDZ- Domovinski pokret, sve je sada pod upitnikom. Treba vidjeti rezultate, a onda i što će pregovori donijeti – zaključio je Penava.

čitam...