sjajan potez

Perok kreditom pomaže svojim školarcima, ne moraju ga vraćati ako se zaposle na području općine ili imaju traženi prosjek

Sjajna je ovo prilika za sve učenike i studente, ali i sjajan potez načelnika Mirka Peroka. Na ovaj način pomoći će svojim školarcima, bilo velikim ili malim, a zauzvrat im nudi priliku da svoj kredit otplate radeći i doprinoseći svojoj općini. 

16:00h
0
Virovska Prkačijada
Mirko Perok // Foto: Ivan Brkić

Raspisan je Javni natječaj za dodjelu kredita za školsku/akademsku 2019./2020. do kraja obrazovanja, vijest je koju će s radošću pročitati učenici i studenti s područja općine Virje, ali i njihovi roditelji.

Rok za dostavu prijava s traženom dokumentacijom je do 5. studenog 2019. godine. Učenici i studenti koji već primaju kredit, dostavljaju samo potvrdu o pohađanju škole odnosno fakulteta. Studenti će dobiti 500 kuna mjesečno, a učenici 300 kuna.

O čemu se točno radi pojasnila nam je pročelnica Kristina Filipović.

Studenti dobivaju 500 kuna mjesečno, a učenici 300 kuna mjesečno. Kredit od Općine dobit će svi koji donesu ispravnu dokumentaciju. Također, studenti i učenici koji imaju prosjek ocjena na kraju godine veći od 4,00 oslobađaju se od vraćanja kredita u iznosu od 100 posto. Nadalje, oni prosjeka ocjena od 3,5 – 3,99 oslobođeni su vraćanja 75 posto iznosa, studenti i učenici koji imaju prosjek od 3,00 – 3,49 bit će oslobođeni vraćanja pola iznosa kredita, dok 25 posto oslobođenja čeka one s prosjekom od 2,5 – 2,99. Svi ispod morat će vratiti kredit u potpunosti – rekla nam je Kristina Filipović.

Ipak, postoji još jedan način vraćanja kredita, rekla nam je. Ako se zaposle na području općine i o tome donesu potvrdu, obaveza im prelazi u mirovanje, odnosno smatra se da kroz poreze na plaću vraćaju kredit. U praksi to izgleda ovako.

Foto: Jurica Karan
Mirko Perok zajedno s pročelnicom Kristinom Filipović (desno) na prijašnjim potpisivanjima // Foto: Jurica Karan

– Ukoliko je studentu ostalo 1500 kuna za vratiti, njemu je dovoljno da je zaposlen na području Općine tri mjeseca (3×500 kuna) i tada se smatra da je vratio kredit koji mu je dala Općina Virje – pojasnila je pročelnica i dodala kako se brojka korisnika vrti oko njih tridesetak.

Sjajna je ovo prilika za sve učenike i studente, ali i sjajan potez načelnika Mirka Peroka. Na ovaj način pomoći će svojim školarcima, bilo velikim ili malim, a zauzvrat im nudi priliku da svoj kredit otplate radeći i doprinoseći svojoj općini.

Dokumenti koje učenik/student mora donijeti Općini kako bi dobio kredit jesu:

  1. Popunjeni obrazac zamolbe koji mogu podići u općini Virje ili preuzeti sa stranica virje.hr
  2. potvrdu o upisu u školsku odnosno akademsku godinu,
  3. dokaz o uspjehu u prethodnom obrazovanju i to:
  • za studente upisane u prvu godinu studija – svjedodžba o završnom ispitu (preslika)
  • za studente viših godina studija – prijepis ocjena položenih ispita ili preslika indeksa uz predočenje istog,
  • za učenike – prijepis ocjena iz prethodne školske godine,
  1. presliku osobne iskaznice studenta/učenika
  2. potvrdu o broju članova domaćinstva,
  3. bjanko zadužnicu na iznos 10.000,00 kuna potpisanu od strane jednog roditelja i ovjerenu kod javnog bilježnika.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na virje.hr ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Virje.

Natječaj za dodjelu kredita učenicima i studentima s područja Općine Virje

Obrazac zamolbe

čitam...
Loading...