zahvala svima

Perok ugostio koordinacijski odbor akcije Općina Virje – prijatelj djece: Titula nam je poticaj za daljnji rad i ulaganja usmjerena na djecu

Virje je prva općina u županiji koja je dobila titulu prijatelja djece

13:17h
0
Foto. Virje.hr

Početkom ovog tjedna, načelnik općine Virje Mirko Perok, održao je sastanak s članovima Koordinacijskog odbora akcije Općina Virje – prijatelj djece, a povodom stjecanja ove počaste titule Općina Virje – prijatelj djece. Podsjećamo, na nedavnoj svečanosti Saveza društava Naša djeca Hrvatske, načelniku je uručena Odluka o dodjeli titule Općina Virje – prijatelj djece te je time općina, iza gradova Križevaca i Koprivnice, treća u Koprivničko-križevačkoj županiji koja se može pohvaliti ovim statusom.

Članice i članovi Koordinacijskog odbora su predstavnici pojedinih ustanova i udruga s područja Općine Virje, koje se u svojoj djelatnosti bave s djecom, rade za djecu i s djecom. Načelnik je svima njima zahvalio na radu, naporima koje su svi uložili kroz posljednje tri godine i obvezama prema Savezu društava Naša djeca Hrvatske i Središnjem koordinacijskom odboru akcije, koliko je trajao put od prijedloga predsjednice Društva Naša djeca Virje Danijele Večenaj da se sve aktivnosti svih udruga i ustanova objedine kroz ovaj projekt te od prijave na akciju, do kandidature i samog stjecanja titule.

Predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Kristina Filipović podsjetila je prisutne o tijeku akcije, upoznala s aktivnostima koje su rađene te o rezultatima istraživanja koja su provedena u posljednjoj fazi ocjene o spremnosti stjecanja titule. Istraživanja su provedena na određenom uzorku ispitanika roditelja i djece, a rezultati su pozitivni što je, uz ostale kriterije, rezultiralo odobravanjem dobivanja titule.

Nakon kratkog obraćanja pojedinih članova i izražavanja zadovoljstva i ponosa dobivenim statusom, načelnik Perok, zaključio je da će dobiveni rezultati istraživanja poslužiti i kao smjernice za poboljšanja u radu s djecom i povećanje zadovoljavanja njihovih potreba te da stjecanje titule Općina Virje – prijatelj djece znači poticaj za daljnji rad i ulaganja usmjerena na djecu.