Perpetuum Jazzile građanima Koprivnice čestitali Dan grada

18:11h
0
Perpetuum Jazzile (nastup na Cvjetnom trgu) // foto:Marko Horvat

O ovom XL glazbenom sastavu iz susjedne nam Slovenije mnogi pričaju kao o „zboru koji je pokorio Youtube“. Naime, njihovu obradu Totove pjesme „Africa“ na Youtube-u vidjelo je više od 11 milijuna, dok je sveukupno na snimke svih njihovih pjesama objavljenih na ovom popularnom servisu kliknulo više od 22 milijuna ljudi.

Perpetuum Jazzile slovenska je vokalna atrakcija koja broji više od 50 članova. Radi se o zboru koji sve pjesme izvodi bez instrumentalne pratnje (osim u nekoliko aranžmana u kojima ih prati klavir, op.a.), dok pritom vokalne sekcije oponašajući različite instrumente stvaraju dojam kompletnog benda. Glazba koju izvode miks je različitih stilova i obuhvaća jazz, bossa novu, swing, ali i funk, gospel te pop obrade poznatih pjesama.

Perpetuum Jazzile // foto: Marko HorvatU hrvatske radijske etere probili su se obradom usješnice Tonyja Cetinskog, pjesme Umirem 100 puta dnevno. Zanimljivo je kako je glazbeni spot za ovaj singl od svoje objave na Youtube-u (04. listopada 2011.) u manje od dva dana pogledalo 23.000 ljudi, a do danas ta se brojka povećala na više od 81.000 pogleda.

Nakon izuzetno uspješne kanadsko-američke turneje, Perpetuum Jazzile posjetili su prošlog mjeseca i Zagreb.

„Bilo je odlično, hrvatska publika nas je prihvatila na taj način kako ni sami nismo očekivali, a svojim prisustvom počastio nas je i sam Tony Cetinski“, izjavila je Sandra Feketija iz Perpetuum Jazzile uživo na Radio Dravi.

Prilikom javljanja na radio Dravu, Sandra Feketija u ime cijelog zbora čestitala je građanima Koprivnice 655. godišnjicu Grada i izrazila nadu u skorašnji nastup pred koprivničkom publikom.