ljeto na šoderici

Pet sretnika uživat će u Audijenciji, pogledajte tko su dobitnici

Portal ePodravina za vas je pripremio pet karata.

18:30h
0

Ljetno na Šoderici i dalje traje, a atmosfera je sve bolja i bolje. Ovog vikenda održava se Country vikend, a prije toga, u četvrtak Kazalište Virovitica gostuje s predstavom Audijencija.

Audijencija, Havelov mali politički satirikon iz doba kulta ličnosti. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor, krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa, najobičnijih obiteljskih informacija, muških tajni i tako dalje. Ta mala razgovorna partija šaha negdje ispod površine nudi zapravo tragikomičnu sudbinu mnogih tzv. malih ljudi, koji su pristali biti dio jednosmislećeg i u konačnici represivnog aparata i onih koji na to nisu pristali.

Sam tekst na zanimljiv i humoran način problematizira kako se osjećaju i što rade oni koji su pristali na to da netko drugi misli umjesto njih i da budu sluge-robovi tuđih ideja i misli pa u konačnici postaju zapravo žrtve takve odluke jer njihov život više i nije njihov. Pitanje svih pitanja u tim odnosima je da li je veće razočarenje onih koji su za lojalnost dobili premalo ili onih koji za neslaganje nisu ni očekivali ništa drugo osim kazne. Nadamo se da će Vam predstava biti snažan poticaj da razmislite da li će te se nekim idejama koje po Vašem mišljenju nisu dobre suprotstaviti ili će te kao dobar vojnik partije-stranke samo klimnuti glavom i nakon par godina klimanja dobiti gastritis!?

Vjerujemo da će te u nekim trenutcima osamljenosti u tišini svoje sobe ili u osamljenom kutu svoje omiljene gostionice u sebi pronaći i Sladeka i Vaneka, a onda sami odlučite kome od njih više nalikujete. Glavni glumci su Goran Koši i Draško Zidar.

Portal ePodravina za vas je pripremio pet karata.

Sretnici koji će uživati u predstavi su Ivana Martinjak, Matija Budoš, Anamarija Švenda, Mateja Jančijev i Iva Sabolić. Karte vas čekaju na ulazu.

čitam...