nacionalne manjine

Peterancu 179 tisuća kuna za igrala na obiteljskom parku u Sigecu, Sokolovcu za dom u Peščeniku 260.000 kuna

Projekt se provodi u dvije faze i još nam predstoji postavljanje dječjih igrala i onda će biti finaliziran, prema našim očekivanjima, bit će to odrađeno do kraja listopada - kazao je Derdić

15:20h
0
Uskoro otvorenje obiteljskog parka u Sigecu
Foto: Općina Peteranec

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Odluku o odabiru projekata prijavljenih na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Tako će Općina Peteranec za prvu fazu projekta uređenja dječjeg igrališta u Sigecu dobiti 179 tisuća kuna, a Općina Sokolovac za drugu fazu uređenja Društvenog doma u Peščeniku 260 tisuća kuna. Ukupno će tako na područje naše dvije općine biti uloženo 439 tisuća kuna.

Načelnik Peteranca Ivan Derdić pojasnio je kako će se na račun ovog iznosa privesti kraju radove na izgradnji obiteljskog parka u Sigecu.

– Projekt se provodi u dvije faze i još nam predstoji postavljanje dječjih igrala i onda će biti finaliziran, prema našim očekivanjima, bit će to odrađeno do kraja listopada – kazao je Derdić.

Cilj spomenutog Programa, na kojem su naše dvije općine ostvarile novčana sredstva, je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti.

Stručnu pomoć Općini Peteranec u pripremi dokumentacije za prijavu na Program pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW