ovogodišnji planovi

Peterancu je prioritet nadogradnja područne škole Fran Galović

12:00h
0
Sastanak u Županiji // Foto: KC-KŽ županija
Sastanak u Županiji // Foto: KC-KŽ županija

Krešimir Matijašić, načelnik Općine Peteranec, na sastanku s Darkom Sobotom, zamjenikom koprivničko-križevačkog župana, objasnio je kako je građevinska dozvola ishođena, a nadogradnjom bi se stvorili uvjeti za jednosmjensku nastavu.

Krešimir Matijašić, načelnik Općine Peteranec, jučer, u srijedu, predstavio je Darku Soboti, zamjeniku koprivničko-križevačkog župana, planove za ovu godinu.

Tom prilikom istaknuo je kako je prioritet početak nadogradnje Područne škole Fran Galović u Peterancu za koju je već ishođena građevinska dozvola. Objasnio je kako bi se njenom nadogradnjom stvorili uvjeti za nastavu u jednoj smjeni.

Isto tako, planira se i nadogradnja prostorija nogometnog kluba Panonija te završetak ograde oko igrališta nogometnog kluba Mladost u Sigecu.

Matijašić je na sastanku istaknuo da je dobio pozitivan odgovor od strane EU fondova i Hrvatskih voda za sufinaciranje dovršetka kanalizacijske mreže u Peterancu koji se očekuje ove godine, a planiran je i početak izgradnje kanalizacijske mreže u Sigecu.

Uz to u planu su i brojna uređenja koja uključuju Društveni dom u Komatnici, trg u Peterancu, parkove i dječja igrališta, mrtvačnice i staze na grobljima te odvodne kanale, a projekt izgradnje biciklističke staze na relaciji Peteranec – Koprivnica kandidirat će prema fondovima Europske unije.