Peti Rocklive festival // Izvrstan glazbeni program, odlična atmosfera i niz popratnih sadržaja

10:46h
0
Organizatori RockLive festivala Denis Košćak i Matija Peić na mjestu gdje će biti postavljena glavna pozornica // Foto: Koprivnica.net

 

RockLive festival održat će se ove godine peti put, i opet se vraća na friški zrak koprivničkoga Kampusa. U četvrtak, petak i subotu organizatori će posjetiteljima ponuditi izvrstan glazbeni program, uvijek opuštenu i zabavnu atmosferu i niz popratnih sadržaja u kojima će svatko pronaći i nešto za sebe. Brkovi, Dječaci, vatra, High5, Six Pack, Miss Sunshine, Seraphim Codex i ostali garantiraju dobru zabavu tokom sva tri dana trajanja najznačajnijeg ljetnog glazbenog festivala u Koprivnici i okolici. Medijski pokrovitelj je Koprivnica.net.

Lokacija Electronic Stagea // Foto: Koprivnica.net

Denis Košćak, jedan od organizatora RockLive festivala, ovih dana privodi kraju opsežne i zahtjevne organizacijske pripreme.

– Nakon šest mjeseci priprema, medijske kampanje i širenja priče o malom jubileju, petom izdanju festivala, došli smo na par dana do njega. U Kampusu traju pripreme, postavljaju se pozornice i punktovi, i čekamo četvrtak da sve krene.

 Zašto bi posjetitelji trebali doći na RockLive? Što ćete im ponuditi?

– Prije svega, to su odlična atmosfera i izvrsni bendovi. Na hrpi imamo jako velik broj top-izvođača u Hrvatskoj i u regiji. Ove godine festival je pojačan uvođenjem elektronske pozornice, gdje nam je glavna gošća Miss Sunshine, koja je dosta jako ime ne samo na našoj, nego i na svjetskoj sceni, a uz nju i Seraphim Codexa predstavit će se i Chille jr. i niz drugih domaćih DJ-a. Smatramo da je festival time napredovao u programskom širenju prema publici. Nastavljamo ono što je prošle godine bilo izvrsno, a to je tzv. RockLive radio, to su dnevne i noćne zafrkancije, imamo koprivnički dvojac koji će voditi taj dio.

S udrugom Mamuze radimo dvije radionice. Jedna je radionica Didgeridoo, a druga radionica sitotiska, gdje će posjetitelji moći sami dizajnirati neku svoju majicu.

Moći će se razgledati i dvije izložbe, jedna je u AK galeriji gdje izlaže koprivnička umjetnica Ana Sambol, a druga u prostorijama FUNK-a, gdje će učenici Marija Dimića iz Drnja izložiti svoje likovne radove vizualizacije pjesme Tango grupe Vatra.

Udruga športske rekreacije podravskih studenata u suradnji s nama organizirat će popularni beerpong u petak i u subotu malonogometni turnir.

U subotu je i biciklijada, u 9.30 je okupljanje na Zrinskom trgu, u 10 sati kreće i ide se do Halasz csarde i do Šoderice, a onda natrag u Kampus gdje će sve bicikliste čekati grah. To je taj rekreacijsko-zabavni dio, a onda slijede večernji koncerti. Bit će dosta zabave kroz tri dana, mislim da nikome neće biti dosadno.

Ovdje će biti kamp i 'relax šumica' // Foto: Koprivnica.net

Je li ovo sadržajno najbogatiji festival dosad?

– Glazbeno je najjači definitivno, s obzirom na trenutno stanje na glazbenoj sceni. Što se tiče dnevnog programa, možemo reći da smo otišli dosta u širinu, i sigurno će sveukupno biti jedno od boljih izdanja RockLivea dosad.

Koliko ljudi sudjeluje u organizaciji?

– Glavni dio organizacije čini pet ljudi, s tim da imamo dvadesetak volontera koji pomažu u pripremi. Tu su i dvije udruge, dosta je i indivudualaca, sve skupa više od 30 ljudi.

Podrška je dobra i u društvenoj zajednici…

– Kako festival raste, tako se vidi da ipak nešto i znači za Koprivnicu. Uz glavnog sponzora Pan sve je veći broj ostalih sponzora, a primjerice ove godine dobili smo i sponzorstvo HEP-a koji je prepoznao da festival zaslužuje podršku. Dobro nas prate i Grad Koprivnica i Županija, sve veće tvrtke, turističke zajednice Grada i Županije. Zadovoljni smo time što imamo dobru podršku.

Pogled od Electronic Stagea prema protoru za kampiranje i putu za glavnu pozornicu // Foto: Koprivnica.net

Kako ste koncipirali raspored pozornica i ostalih sadržaja?

– Na glavnoj pisti, na bivšem strojilištu vojarne bit će smještena glavna pozornica, a elektronska pozornica bit će pozicionirana na samom ulazu u festival, u poluzatvorenom dijelu lijevo od zgrade Sveučilišta, tako da neće biti mogućnosti miješanja zvukova. Elektronska pozornica bit će posebno uređena, imamo volontere koji rade na tome. Bit će dosta zanimljivo, to ćemo ostaviti kao tajnu da posjetitelji samo vide o čemu se radi. Čitav prostor će funkcionirati u nekom kružnom sistemu, i pružit će mogućnost posjetiteljima da sudjeluju u svim sadržajima koji se odvijaju.

Pored zgrade FUNK-a je kamp, preko puta opet kamp i relax šuma, tako da će se svugdje nešto događati. Postojat će i posebno mjesto za roštiljanje, treba donijeti rešetku i klopu, a mi ćemo osigurati sve ostalo. Roštiljanje će biti omogućeno do 18 sati, a nakon toga će se moći kupiti hrana i piće. Plaćat će se bonovima, to je najbolji i najbri način kad su festivali u pitanju.

Kakav odaziv očekujete?

– Interes je dobar. Imali smo pretprodaju u šest gradova oko Koprivnice, svugdje nam postavljaju pitanja, pogotovo ovih par dana prije početka festivala. Očekujemo da će kamp biti poprilično popunjen. Imali smo dobru promociju u drugim sredinama, radili smo i promociju na prijateljskim festivalima. U četvrtak u 18 sati otvara se prostor festivala, od 20 sati kreću koncerti. Vidimo se u Kampusu – zaključio je Denis Košćak.

Prostor za kampiranje u Kampusu // Foto: Koprivnica.net

 

čitam...