Petra Šarić osvojila turnir u Zagrebu

23:34h
0
111022-tenis-finalisti

Na dvoranskom turniru iz kalendara HTS-a za juniorke do 16 godina održanom u Zagrebu, nastupila je i Petra Šarić, juniorka Teniskog Kluba Koprivnica.

Petra je bila postavljena za prvu nositeljicu turnira i u potpunosti opravdala ulogu favorita, osvojivši turnir uvjerljivo bez izgubljenog seta.

U prvom kolu je kao nositeljica bila slobodna,u drugom je sa 6/3 6/3 pobijedila Ivu Kožić iz Zagreba, dok je u polufinalu sa 6/2 6/0 bila bolja od Lare Horg iz Varaždina. U finalnom susretu sa 6/4 6/2 pobijedila je Karlu Tomaić iz Zagreba.

– Pobjeda ima posebnu vrijednost s obzirom da je turnir odigran na brzoj podlozi (tepih), na podlozi na kojoj u našem klubu nemamo mogućnost trenirati – rekao je Krešimir Šifkorn, trener Reniskog kluba Koprivnica.

TK Koprivnica na momčadskom prvenstvu regije nastupila sa tri momčadi

Na momčadskom prvenstvu Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske za djevojčice i dječake do 10 godina nastupio je i TK Koprivnica. Momčad čini četiri natjecatelja, uz obavezu da momčad mora biti mješovita.

111022-tenis-mladiNa natjecanje je bilo prijavljeno 11 momčadi iz Varaždina, Čakovca, Daruvara, Đurđevca, Virovitice i Koprivnice koja je jedina bila zastupljena sa čak tri ekipe.

Za prvu momčad Koprivnice su nastupili: Hrvoje Indir, Luka Kovač, Nicole Mikulan i Arnaut Fran Bedeković, za momčad Koprivnice II: Paulo Krunić, Patricija Mihoci, Hana Živko i Dominik Balaš, a za momčad Koprivnice III: Leon Puškarić, Kaja Sertić, Ivan Dergez i Leonarda Mihoci.

Nakon razigravanja za plasman, prva momčad je završila na 6. mjestu, druga na 8. a treća na 9.

– Osim masovnosti kojom možemo biti prezadovoljni, i plasmanom smo ispunili očekivanja s obzirom da su naše momčadi bile najmlađe, odnosno većina ima pravo nastupa u ovoj konkurenciji i iduće godine – rekao je trener Šifkorn.

Prvenstvo regije uspješno je organizirao TK Varteks, koji je sa svojom momčadi i prvak regije za 2011. godinu.

Odigrano juniorsko prvenstvo TK Koprivnica

Završeno je prvenstvo TK Koprivnica u konkurenciji juniora i juniorki do 18 godina, na kojem je nastupilo 16 juniora i 15 juniorki.

U kategoriji juniorki u polufinalu su se sastale Lora Žuliček i Petra Bojanić, a pobijedila je Lora 4/6 6/2 6/2, te Ena Vuglovečki i Ivona Šimunić, a bolja je bila Ena 6/1 6/4.

U finalnom susretu pobijedila je Lora Žuliček sa 1/6 6/2 6/1 i postala juniorska prvakinja kluba za 2011. godinu.

U kategoriji juniora u prvom polufinalu Filip Cvek je pobijedio Tedija Femeca sa 6/4 7/5, dok je u drugom polufinalu Tin Šandl pobijedio Petra Martinčić sa 6/2 6/1.

U dramatičnom finalnom susretu pobijedio je Cvek je nakon borbe u tri seta sa 5/7 6/1 7/5, te nakon seniorskog ponio i naslov juniorskog prvaka TK Koprivnica za 2011. godinu.