zaštita

Pevex u ponudu uveo jedan od najtraženijih proizvoda na kojem ne želi zaraditi

Kako bi omogućio što bolju zaštitu svojim kupcima i izvan svojih prodajnih centara Pevex je ponudio i trenutno najtraženiji proizvod u doba pandemije - zaštitnu masku KN95.

10:11h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U trećoj po redu anketi o važnosti zaštitnih mjera pri kupnji sudjelovao je 941 kupac iz šest trgovačkih centara Pevexa iz različitih dijelova Hrvatske. Podsjetimo, Pevex je prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije kao mjeru zaštite kupaca i zaposlenika uveo u sve svoje prodajne centre – termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite.

Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku. Zadovoljstvo tim dodatnim mjerama među kupcima raste iz ankete u anketu, a stupanj važnosti ocjenjuje se na ljestvici od 1 do 5. Spomenute dodatne mjere su sada bitne za 84% kupaca.

Prilikom odabira trgovačkog centra – važnost provođenja mjera dezinfekcije prostora i ruku te fizičkog distanciranja – za kupce je poraslo i u najnovijoj anketi. Iako je pitanje važnosti mjera distanciranja i dezinfekcije i kod prijašnjih anketa bilo bitno za većinu kupaca, dodatno je naraslo u trećoj anketi za 12.5%. Zadovoljstvo dezinfekcijom ruku koju provodi Pevex u svojim prodajnim centrima sada je na vrlo visokih 85%.

Isto tako, beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 25 Pevexovih prodajnih centara, a na kojem si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

Rezime – nakon ponovnog izbijanja zaraze u više žarišta u Hrvatskoj, broj onih koji smatraju da su mjere zaštite u trgovačkim centrima i dalje potrebne, prema podacima najnovije ankete Pevexa povećan je gotovo 16% te sada iznosi gotovo 80 posto kupaca.

Pevex – sigurno i povoljno mjesto kupnje
Termalna kamera // Foto: Pevex

Kako bi omogućio što bolju zaštitu svojim kupcima i izvan svojih prodajnih centara Pevex je ponudio i trenutno najtraženiji proizvod u doba pandemije – zaštitnu masku KN95, koju se može naći od petka, 26. lipnja, u svim prodajnim centrima diljem Hrvatske. Pevex je tako uveo i maske koje zadržavaju još više čestica i mogu se znatno duže nositi od osnovnih verzija. Zadržavaju aerosol, bakterije iz kapljica, prašinu, smog i pelud, a blokiraju do 95 posto čestica veličine 0,3 mikrometra. Zaštitne maske KN95 sa stupnjem zaštite FFP2, koje se od petka mogu pronaći u 25 Pevexovih prodajnih centara, dolaze po dvije u pakiranju.

Redovna cijena im je 39,90 kuna, a za članove Pevex kluba 34,90 kuna (1 komad 17,45 kuna). Pevex je već ranije uveo i certificirane jednokratne maske. No od sada one dolaze u pakiranju od 50 komada, kojem je cijena za članove Pevex kluba 149,90 kuna (redovna cijena je 179,90), što znači da je cijena pojedinačne maske 3 kune, znatno niže nego prije.

Uz to, traženi dezinficijens za ruke gotovo je duplo je pojeftinio u zadnja tri mjeseca zbog pada u nabavnoj cijeni pa je snižen na – 129,90 kuna za pakiranje od 5 litara (1 litra 25,98
kuna).

– Ne samo da želimo biti sigurno mjesto kupnje, želimo kupcima ponuditi najtraženije zaštitne proizvode po najpovoljnijoj mogućoj cijeni kako bi se osjećali sigurno i izvan naših centara. Poanta nam nije da ove proizvode samo prodamo, ovim želimo ukazati na visoki stupanj prevencije širenja zaraze nošenjem maski. Cilj nam je prevencija, a ne zarada na maskama i dezinfekciji – izjavio je predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević povodom puštanja novog zaštitnog proizvoda u prodaju.

Foto: Pevex
čitam...