ČETVRTA NL BJ-KC-VT

Picoki žalbom nakon utakmice s Kloštrom dobili tri boda pa jesen zaključili uspješnim nizom, Maronić: Ne želimo mladima zatvoriti put

Picoki su od 12 ukupnih bodova sedam osvojili u tri posljednja jesenska vikenda. Kako je izgledalo, dobro je završilo - s pet bodova iznad začelja. Trener vjeruje kako je niz dobrih igara i dulji no što rezultati govore.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Ne možemo gore od ovoga, rekao nam je Krešimir Maronić, trener đurđevačkog Graničara, početkom studenoga, ususret 11. kolu Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica i utakmici s imenjakom iz Bušetine.

Dan kasnije, njegova je momčad pregazila suparnički Graničar (5:1). Remizirali su potom s imbriovečkim Borcem (2:2), a onda i Mladosti uzeli bod u Kloštru Podravskom. Ipak, jedan bod pretvorio se u sva tri jer je prihvaćena žalba đurđevačkog kluba.

– Povjerenik za natjecanje, donosi odluku da se utakmica 13. kola 4. NL BJ-KC-VT, između NK „Mladost“ Kloštar Podravski – NK „Graničar“ Đurđevac, koja je završila rezultatom 1:1, a na koju je NK Graničar Đurđevac podnio žalbu, temeljem članka 76. stavak 1. točka 6. Pravilnika o nogometnim natjecanjima i članka 29. i 45. Propozicija natjecanja za prvenstvo 4. NL BJ-KC-VT za natjecateljsku sezonu 2021./22.g, registrira 3:0 (par-forfe) u korist NK „Graničar“ Đurđevac, jer je za NK „Mladost“ Kloštar Podravski nastupio igrač koji nije bio upisan u Zapisnik o utakmici prije početka utakmice – objavljeno je 3. prosinca u službenom glasniku.

U Đurđevcu traje Novogodišnji malonogometni turnir na koji se prijavila 21 ekipa // Foto: Robert Rodman
Od 12 bodova, Picoki su sedam osvojila u tri posljednja vikenda

Dakle, Picoki su od 12 ukupnih bodova sedam osvojili u tri posljednja jesenska vikenda. Kako je izgledalo, dobro je završilo – s pet bodova iznad začelja. Maronić vjeruje kako je niz dobrih igara i dulji no što rezultati govore.

– Nitko nas nije nadigrao zadnjih šest-sedam utakmica, to je dokaz da možemo igrati sa svima. Bili smo ravnopravni, nedostajalo nam nekaj malo. Nadam se da ćemo se zajedničkim pripremama još malo podignuti – smatra Maronić.

Mlade snage Đurđevca pripreme za proljetni dio započet će krajem siječnja.

– Ma mogu! – jasno i glasno odgovara na pitanje mogu li iskustvom obogaćeni mladići dodatno stisnuti u proljetnome dijelu.

– Vratit će nam se povrijeđeni igrači poput Dergeza i Fusića, a nadamo se i kojem pojačanju. Nedostajat će nam Topolčić, sigurno neće igrati još jednu polusezonu. Trebali bismo biti kompletniji i puno bolji – nada se.

Poznato je kako su zimski mjeseci nezahvalni za dovođenje igrača koje klubovi rijetko puštaju.

– Imali smo pregovore, ali teško je dobiti papire. Klubovi ne puštaju one koji bi nam trebali biti pojačanja. Nekoga ćemo dopeljati, ali ne treba nam puno, ne želimo mladima zatvoriti put. Imaju potencijal, treba im dati šansu. Rezultat nam nije stopostotni prioritet – pojasnio je Maronić, dodavši kako nitko nije najavio odlazak.

Dotaknuli smo se nakratko Novogodišnjeg malonogometnog turnira koji se ovih dana igra na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe. Iako se odvija na otvorenom, a temperature očigledno nisu visoke, prijavila se 21 ekipa.

– Ljudi su željni svega. I nas je iznenadio broj prijavljenih ekipa. Bilo je ljudi, vidiš kako cupkaju i gledaju. Samo da nas vrijeme posluži. Neka ne bude padalina, a hladnoća se izdrži – zaključio je.