Najavljen jubilarni spektakl

Picokijada završena s plusom od 53.000 kuna, a za narednu godinu predviđen je budžet od milijun kuna i atraktivniji izvođači nego ikad

15:09h
0
Picokijada // Foto: arhiva

Na sjednici Gradskog vijeća Mario Fuček iz Turističke zajednice najavio je 50. obljetnicu Picokijade sljedeće godine i osvrnuo se na nedavno završenu.

Picokijada je najveća turistička manifestacija kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, koja je ove godine po mnogočemu bila rekordna i spektakularna. Na njoj je sudjelovalo preko 3000 sudionika na 50 različitih manifestacija koje su privukle brojne posjetitelje.

– Izdvojio bih, naravno, scenski spektakl Legendu o Picokima, s rekordnim brojem sudionika i s još boljim 3D audiovizualnim efektima i puno pirotehnike. Ova je Picokijada, osim po broju posjetitelja, bila rekordna i po broju sponzora, promidžbi, ali i po potrošnji. Već su počele pripreme za sljedeću, jubilarnu obljetnicu Picokijade te smo u pregovorima za koncerte s nekoliko velikih izvođača – rekao je Fuček, tajanstveno zadržavši poznata imena hrvatske glazbene scene za sebe.

Uputio je u prihode Picokijade koji su iznosili 890.000 kuna, dok su rashodi bili gotovo 838.000 kuna što znači da je Picokijada završena s plusom od gotovo 53.000 kuna. Najavio je cjelokupnu rekonstrukciju scenskog uprizorenja sljedeće godine i proračun od milijun kuna.

– Kako je iduće godine 50. godišnjica Picokijade molim sve članove Vijeća neka se javljaju s idejama kako bi se pružio još kvalitetniji program te da se program definira do listopada kad moramo kontaktirati sponzore – Fučekova je molba uz upućen apel na Grad da se napravi prirodna tribina za bolju vidljivost.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković čestitao  je svima koji su bili uključeni u organizaciju Picokijade.

– Probili smo sve medijske barijere i potrudit ćemo se pronaći još više sponzora za jubilarnu 50. Picokijadu – zadovoljan je Lacković.

čitam...
Loading...