Pijan bez dozvole u neregistriranom autu = 88 dana zatvora

23:00h
0
Pojačani nadzor prometa, koji prometni policajci vikendom redovito provode na području Koprivničko-križevačke županije, na neke vozače izgleda ne ostavlja dojam, jer uporno alkoholizirani sjedaju za volan. Đurđevački, koprivnički i križevački policajci su ih, naime, između petka i nedjelje na triježnjenju zadržali 12-ero, od kojih su petorica ponavljači, a izdvojiti treba 28-ogodišnjaka „bisera“ iz Novigrada Podravskog, kojeg su policajci zaustavili u Koprivnici i utvrdili više ozbiljnih prekršaja.
U nedjelju u 1.15 sati su utvrdili da je s 2,53 promila alkohola u krvi vozio neregistrirani automobil te da nema položen vozački ispit, zbog čega je odmah uhićen i doveden pred prekršajnog suca u Koprivnici. Ovaj mu je u žurnom postupku „odrezao“ 2500 tisuće kuna novčane kazne i 88 dana zatvora, nakon čega je prepraćen u Okružni zatvor u Bjelovaru.
Drugi prekršitelj koji je zaslužio da ga se izdvoji je 31-ogodišnjak iz Koprivnice, kojeg su policajci u subotu navečer ulovili kako vozi moped s 1,52 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole. Žurnim prekršajnim postupkom mu je određeno 3100 kuna novčane kazne, 30 dana boravka u Okružnom zatvoru u Bjelovaru u koji je već prepraćen i zabrana upravljanja vozilima svih kategorija.