Podignuta optužnica

Pijan motorom sletio s ceste i kćerku si odvezao u smrt

13:10h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

Oboje su nosili kacige, no nesretna djevojka na mjestu je izgubila život. Vozač motora preživio je i s teškim ozljedama prevezen je u bjelovarsku bolnicu. Kasnije se liječio i u zagrebačkoj bolnici.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici nedavno je podiglo optužnicu protiv 50-godišnjeg Bjelovarčanina Dražena Kranjčevića zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula njegova 27-godišnja kćerka Draženka.

Tereti se da je 18. svibnja prošle, 2015. godine oko 23.40 sati u Rakitnici nedaleko od Đurđevca pod utjecajem više od dva promila alkohola upravljao motorom marke Kawasaki brzinom od gotovo 100 kilometara na sat. Zbog brzine i alkohola na izlasku iz oštrog lijevog zavoja izgubio je nadzor nad motorom, sletio s ceste u odvodni kanal i udario u betonski most.

Oboje su nosili kacige, no nesretna djevojka na mjestu je izgubila život. Vozač motora preživio je i s teškim ozljedama prevezen je u bjelovarsku bolnicu. Kasnije se liječio i u zagrebačkoj bolnici. Danima nije znao da mu je u prometnoj nesreći poginula kćerka.

Optužnica protiv 50-godišnjeg Bjelovarčanina podignuta je pred Općinskim sudom u Koprivnici.

“Inače se radi o strojovođi, kojemu je do te kobne vožnje pola sata prije ponoći trebalo još nekoliko godina do mirovine, a kćer je tek počela raditi u HŽ-u u Virovitici i otac je u Đurđevac išao po nju. Draženka se nakon dugo godina traženja posla tjedan dana prije nesreće zaposlila u Virovitici gdje je stažirala za kondukterku”, piše 24sata.