prekršajni sud

Pijani nesavjesni vozači ubrizgali debelu injekciju u državni proračun, radi se o čak 43 tisuće kuna

Policajci u Koprivnici oko 3.35 ujutro uhvatili su još jednog 21-godišnjaka, ovaj je bio za volanom prije nego što je uopće položio. U krvi je imao 1,35 promila.

08:59h
0
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Dežurstvo za đurđevačku Stalnu službu Prekršajnog suda iz Koprivnice značilo je pune ruke posla.

Tako je tamo prvo u subotu doveden mladi vozač (21). Njega je policija uhvatila kako oko ponoći vozi po Koprivnici s 2,03 promila u krvi. Sudac nije bio blag prema njemu, kaznio ga je novčanom kaznom od 11 tisuća kuna, zatvorom od 10 dana te uvjetno godinu dana, izgubio je i vozačku na šest mjeseci.

Dan kasnije, u nedjelju, njih troje dovedeno je pred suca, svaki zasebno.

U Đurđevcu je također oko ponoći uhvaćen pijani 36-godišnjak. On je imao 1,61 promil u krvi. Njemu je izrečena nešto ‘blaža’ kazna usporedno s prvonavedenim, dobio je 12 tisuća kuna kazne i ostao bez vozačke na šest mjeseci. Spasio se zatvora.

Policajci u Koprivnici oko 3.35 ujutro uhvatili su još jednog 21-godišnjaka, ovaj je bio za volanom prije nego što je uopće položio. U krvi je imao 1,35 promila. Njemu je sudac odrezao ‘najblažu’ kaznu, 5 tisuća kuna i zabranu upravljanja B kategorijom na 12 mjeseci, nakon što položi.

Rekorder je svakako pijani 27-godišnjak koji je u subotnje poslijepodne uhvaćen kako vozi Budančevicom čak 162 kilometra na sat. Ograničenje je tamo postavljeno na 70 kilometara na sat. U krvi je imao 1,12 promila alkohola. Na sudu je kažnjen novčanom kaznom od čak 15 tisuća kuna te je ostao bez vozačke na tri mjeseca.

Epilog vikenda jesu 43 tisuće kuna koje su na putu u državni proračun, te ukupno 27 mjeseci zabrane vožnje.

čitam...