čakovec

Pijani Picok automobilom punim slatkiša i alkohola bježao policiji, čeka ga kazna do 40 tisuća kuna

Policija sumnja da je slatkiše i alkohol negdje ukrao.

12:45h
0
Ilustracija // Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Policijski službenici Interventne jedinice policije jučer su oko ponoći u Zrinsko Frankopanskoj ulici u Čakovcu zaustavili Volkswagen Golf, piše eMeđimurje. Navode kako 30-godišnji vozač s područja Đurđevca nije poštovao upute službenika. Isprva nije želio stati, nakon čega ipak jest, ali je tada ponovno nastavio vožnju zbog čega su primjenjena sredstva prisile, a zatim je i uhićen.

Utvrđeno je da je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,14 promila i bez vozačkog ispita za tu kategoriju vozila. Dodatno, pregledom vozila pronađena su razna alkoholna pića i slatkiši za koje se, piše međimurski medij, sumnja da su pribavljeni počinjenjem kaznenog djela. Isto je privremeno oduzeto, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Protiv Đurđevčanina bit će podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu. Zakon o sigurnosti prometa na cestama za prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola od 1 do 1,5 promila predviđa novčanu kaznu od pet do 15 tisuća kuna, za prekršaj upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita predviđena je novčana kazna od deset do 20 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana te za prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika predviđena je novčana kazna u iznosu od tri do sedam tisuća kuna.

Tu nije kraj, jer je za 30-godišnjaka, povratnika u počinjenju prekršaja, u optužnom prijedlogu predloženo je da mu nadležni sud izrekne zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Zaštitna mjera primijenit će se kada vozač stekne pravo na upravljanje motornim vozilima B kategorije, odnosno položi vozački ispit, rekle su iz međimurske policije za eMeđimurje.

čitam...
Loading...