U SUSJEDNOJ ŽUPANIJI

Pijani vozač bježao presretaču, izašao iz auta pa ga policajci savladali, prijeti mu kazna od 100.000 kuna

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja istom je privremeno oduzeto osobno vozilo, navode iz PU varaždinske.

09:56h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Prava policijska potjera dogodila se u srijedu u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, mjestu susjedne Varaždinske županije. U izvješću Policijske uprave varaždinske stoji kako su policijski službenici presretačem pokušali zaustaviti automobil. No, vozač ih nije poslušao.

Ubrzo je i nastavio vožnju u smjeru Dravske ulice gdje stao, izašao iz vozila i pobjegao prema šumi. Nije daleko došao, s obzirom na to da su ga policajci savladali te, navode, “uz uporabu sredstava prisile priveden i prostorije Policijske postaje Varaždin.”

Utvrdili su kako je riječ o 39-godišnjaku koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,72 promila, nije položio vozački ispit te mu je već izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije, kao i zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku od dvije godine. Ni tu nije kraj njegovim prekršajima jer automobil kojim je bježao nije bio registriran niti osiguran pa nije imao ni prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

– Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja istom je
privremeno oduzeto osobno vozilo, vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja te je 7. siječnja priveden uz Optužni prijedlog na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu – navode iz PU varaždinske.

– Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 109.400
kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane
upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po
pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 21 negativnog prekršajnog boda – dodaju.

Saslušan je na Općinskom sudu te mu je određeno 15 dana zadržavanja, a potom je predan u varaždinski zatvor.

– Konačna odluka o sankcijama i oduzetom vozilu Općinski sud će donijeti u roku 15
dana – zaključuju iz PU varaždinske.