Pregovori u tijeku

Piškornica kupuje obiteljsko komunalno poduzeće Prizmu VV

06:30h
0
Piškornica // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Piškornica // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Otpad trenutno vozimo u Jasenovac zbog povoljne cijene, a naš je interes da imamo sigurno odlagalište. To nam je najvažnije, tako da sada pregovaramo s Piškornicom – napomenuo je Dražen Vlah, direktor Prizme.

Na sjednici skupštine društva Piškornica ovoga tjedna, iznijete su informacije o sklapanju Ugovora o prijenosu i prodaji poslovnih udjela tvrtke Prizma VV tvrtki Piškornica.

– Za sada smo obavili preliminarne razgovore, interes postoji s obje strane, no još ništa nije službeno – rekao nam je Dražen Vlah, direktor Prizme.

Informaciju nam je potvrdio i Mladen Jozinović, direktor RCGO Piškornice.

– Pregovori su u tijeku, od skupštine smo dobili zeleno svjetlo, a moramo još odraditi financijske analize – rekao je on.

Trgovačko društvo PRIZMA VV d.o.o. prvo je privatno registrirano komunalno poduzeće u

Mladen Jozinović // Foto: Arhiva
Mladen Jozinović // Foto: Arhiva

Koprivničko-križevačkoj županiji. Sjedište im je u Malom Otoku, a ovlašteni su za sakupljanje, prijevoz i odlaganje otpada u 13 općina od Kloštra Podravskog do Legrada.

Oba obiteljska tvrtka postoji već 22 godine te trenutno ima 24 zaposlenika.

Prema podacima s njihove internet stranice, uvršteni su u Zlatnu knjigu najuspješnijih hrvatskih poduzetnika i menadžera te je u prvih 5 posto po novostvorenoj vrijednosti, 8 posto po prihodima i 5 posto po dobiti u odnosu na sva druga poduzeća u Republici Hrvatskoj.

– Otpad trenutno vozimo u Jasenovac zbog povoljne cijene, a naš je interes da imamo sigurno odlagalište. To nam je najvažnije, tako da sada pregovaramo s Piškornicom – napomenuo je Dražen Vlah.

Sljedeći je korak procjena vrijednosti tvrtke Prizma od strane vještaka, a ugovor bi, ako sve prođe po planu, trebao biti potpisan kroz 20-tak dana.