obavijest za javnost

Piškornica: Sedam inspekcija prošli je tjedan obavilo nadzor odlagališta, niti jedna nije imala nikakvu primjedbu

13:07h
0
MG
Piškornica // Foto: Matija Gudlin

Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. obavještava javnost kako je u razdoblju od 25. do 29. siječnja ove godine obavljen koordinirani inspekcijski nadzor rada odlagališta Piškornica.

Nadzor su obavile: inspekcija zaštite okoliša, vodopravna inspekcija, elektroenergetska inspekcija, inspekcija opreme pod tlakom, inspekcija zaštite na radu, sanitarna inspekcija i protupožarna inspekcija.

Inspekcije nisu imale niti jednu primjedbu na rad i stanje odlagališta.

Predmet inspekcijskog nadzora bilo je, među ostalim, i pitanje procjednih voda na odlagalištu, koje su pojedini politički akteri potencirali u javnom prostoru, kao da je posrijedi nezakonito i za okoliš štetno djelovanje društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.. Niti jedna od inspekcija nije imala nikakvih primjedbi na postupanja na odlagalištu Piškornica koja se tiču procjednih voda, dakle, nije utvrđeno nikakvo nezakonito ili za okoliš štetno djelovanje društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o..

Uprava Piškornice – sanacijsko odlagalište od 2018. godine kontinuirano radi na unapređenju sustava upravljanja procjednim vodama te njihovom trajnom zbrinjavanju. Ovim putem još jednom ponavljamo: primjenom propisanih mjera osigurava se okoliš od negativnog utjecaja procjednih vode s odlagališta, te se ovih dana konačno, nakon više desetljeća, priprema i trajno zbrinjavanje onečišćenih voda nastalih tijekom svih godina od kad odlagalište zaprima otpad.

Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o., kao operater odlagališta Piškornica, čini sve što je po zakonu i podzakonskim propisima potrebno i moguće učiniti, kako bi se uklonili svi rizici povezani sa zakonitim obavljanjem djelatnosti zbrinjavanja otpada. Istovremeno s tim naporima, društvo Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. učiniti će sve što može, da se redovitom komunikacijom sa zainteresiranom javnošću odupre glasinama, lažnim vijestima i drugim metodama nepotrebnog i neosnovanog uznemiravanja javnosti.

Za vjerovati je, da će nadležna državna tijela, kojima se u djelokrugu nalazi područje gospodarenja otpadom, ali i druga nadležna državna tijela, naći načina, da svako u svojem djelokrugu poradi na obavješćivanju javnosti pravodobnim i istinitim informacijama, s ciljem suzbijanja utjecaja i domašaja lažnih vijesti, dezinformacija i pokušaja uznemiravanja javnosti koje se ne temelje na činjenicama. U tome će svim državnim tijelima društvo Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. biti od pomoći, jer je pravilno, istinito i na činjenicama utemeljeno informiranje javnosti svakako u interesu građana, ali i društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o., koje tim građanima, zbrinjavajući otpad, služi.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!
Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW