Novo pojačanje

Piškornica širi djelatnost milijunskom akvizicijom tvrtke Prizma

13:59h
0
ORaH se protivi izgradnji RCGO Piškornica // Foto: Arhiva
Piškornica // Foto: arhiva

Zahvaljujući ovoj akviziciji javljat ćemo se na natječaje za zbrinjavanje otpada u sve četiri županije, u 110 gradova i općina te u gospodarstvu – izjavio je Mladen Jozinović.

Piškornica, projekt sanacijskog odlagališta otpada, dobio je dugoočekivanu akviziciju – direktor Mladen Jozinović pohvalio se kako su kupili privatno komunalno poduzeće Prizma VV d.o.o.

– Jučer je u Varaždinu održana skupština društva Piškornica na kojoj su ishođene konačne suglasnosti za sve dokumente, uključujući i ugovor o preuzimanju društva Prizma. Tvrtka kći Piškornice, Piškornica sanacijsko odlagalište, kupila je tvrtku Prizma. Preuzimamo 100 posto udjela Prizme s 25 djelatnika – rekao je Jozinović.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Objasnio je i kakva je važnost tvrtke za Piškornicu u cjelini.
– Prizma je dominantni sakupljač otpada, ima najveći broj koncesija na području Koprivničko-križevačke županije. Time Piškornica širi svoju djelatnost i na djelatnosti kojima se Prizma bavi, a to je sakupljanje i prijevoz otpada, koncesije po općinama, zimska služba i zimsko održavanje prometnica, održavanje zelenih površina i sve ostalo što je Prizma radila. Društvo ćemo preimenovati u Piškornica Transport i radit će unutar grupe Piškornica kao samostalna tvrtka.

Mladen Jozinović // Foto: arhiva
Mladen Jozinović // Foto: arhiva

Napomenuo je da je vrijednost akvizicije 3,8 milijuna kuna.

Najavio je i buduće planove Piškornice koji će proizaći iz ove milijunske akvizicije.
– Zahvaljujući ovoj akviziciji javljat ćemo se na natječaje za zbrinjavanje otpada u sve četiri županije, u 110 gradova i općina te u gospodarstvu – izjavio je.

Tvrtka Prizma sada će zbrinjavati otpad unutar grupe Piškornica te više se neće odvoziti u Jasenovac, Grubišno polje i ostala mjesta na koja su odvozili dosad.

Trgovačko društvo PRIZMA VV d.o.o. prvo je privatno registrirano komunalno poduzeće u Koprivničko-križevačkoj županiji. Sjedište im je u Malom Otoku, a ovlašteni su za sakupljanje, prijevoz i odlaganje otpada u 13 općina od Kloštra Podravskog do Legrada. Obiteljska su tvrtka koja postoji već 22 godine.

čitam...