javno izlaganje

PIŠKORNICA Stručnjaci tvrde da oblak onečišćenja ne ugrožava privatne bunare, kao ni Gliboki, Dravu ni Ivanščak

U sklopu Studije dani su prijedlozi za poboljšanje monitoringa.

11:35h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

U prostoru HGK – Županijske komore u Koprivnici održano je javno izlaganje Studije ocjene stanja voda i tla na neposrednom utjecajnom području odlagališta otpada Piškornica. Studiju su ispred izrađivača EKO-INVEST prezentirali Nenad Mikulić, doc.dr.sc. i Roko Andričević, prof.dr.sc.


Rezultati Studije pokazali su pozitivno djelovanje sanacije na stanje podzemnih voda, nije utvrđen utjecaj odlagališta na potok Gliboki, a oblak onečišćenja u podzemlju, koji je posljedica dugogodišnjeg odlaganja otpada prije sanacije odlagališta, ne ugrožava ni privatne bunare u najbližim naseljima, ni potok Gliboki, ni rijeku Dravu, kao ni vodocrpilište Ivanščak. U sklopu Studije dani su prijedlozi za poboljšanje monitoringa.

Na izlaganju su uz izrađivače studije prisustvovali i direktor Piškornice Mladen Ružman, direktor Piškornica – sanacijsko odlagalište Marijan Blažok te ispred radne skupine Jasna Nemčić-Jurec, dr.sc. iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Damir Ruk, dr.sc. iz Koprivničkih voda.

čitam...