Uljepšajte im blagdane

Pitali smo roditelje čime bi pod borom iznenadili djecu da su u mogućnosti

16:00h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage

Osim navedenih pojedinaca, još je mnogo djece u potrebi u evidenciji Grada, a za koje je svaka pomoć dobro došla te se sa svim stvarima, novima ili rabljenima možete javiti u redakciju portala ePodravina u zgradi Martinovka na adresi Ul. Ivana Generalića 3/1.

U duhu božićnih blagdana, darivanja, zajedništva i humanosti odlučili smo razveseliti djecu koja, kao i svako dijete, imaju svoje želje i sanjare o nekom posebnom daru ispod bora, ali na tom snu najčešće i ostane.


Nažalost, neki roditelji ne mogu ostvariti te želje svojim mališanima, jer nemaju ni ono najosnovnije za dostojan život. Stoga smo priupitali njihove roditelje što bi poklonili svojoj djeci pod bor, kad bi bili u mogućnosti.

Dječačić od tri i pol godine jako si želi garažu za autiće, dok njegova majka više razmišlja o čizmicama veličine 25-26 te pidžami za dijete uzrasta od četiri godine.

Šesnaestogodišnjaku vrlo sitne građe te visine oko 140 centimetara, dobro bi došla trenirka a da nije s dječjeg odjela, nego nešto ozbiljnije i primjerenije njegovim godinama i stilu, ali najmanje muške veličine, dakle XS. Ipak, on ima i neke tipične tinejdžerske želje poput mobitela i Nike tenisica, veličine 39.

Šesteročlana obitelj ima četiri mališana od tri do devet godina, gdje je više od igračaka poželjna odjeća te hrana, ili primjereno blagdanskoj prigodi slatkiši.

Za trogodišnju djevojčicu i za devetogodišnjeg dječaka najpotrebnije su gaćice i hlače, bilo kratke ili duge, ali dobro je došla i druga odjeća, i za svu djecu.

Trogodišnjaku bi, osim hlačica veličine 104, dobro došle i čižmice broj 23. Njegov petogodišnji braco vrlo je malen za svoje godine te mu ne treba mnogo veća odjeća nego trogodišnjaku, a trebale bi mu i tenisice broj 27.

Sedmogodišnjakinji veličine noge 31 te devetogodišnjaku veličine 35, također, bi koristile nove tenisice. Što se odjeće tiče, oboje su malo krupniji za svoj uzrast, ali seki treba ipak malo manja odjeća nego starijem braci.

Autići, kamioni, lutke, ruksaci i pernice uvijek su dobro došli, ali ono što njihov tata kaže da mu je žao što nemaju i nisu još savladali, jest bicikl.

Dvije sestre tinejdžerke od 11 i 15 godina najviše trebaju majice dugih rukava, trenirke te crne tajice za tjelesni. Mlađoj djevojčici potrbene su majice veličine XS dok donji dio još uvijek nosi dječje veličine primjerene uzrastu, a noga joj je veličine 38. Za stariju sestru i gornji i donji dio potrebni su veličine S odnosno 36, dok je broj njene noge 39-40.

Osim navedenih pojedinaca, još je mnogo djece u potrebi, a za koje je svaka pomoć dobrodošla te se sa svim stvarima, novima ili rabljenima možete javiti u redakciju portala ePodravina u zgradi Martinovka na adresi Ul. Ivana Generalića 3/1.

Naravno, svakom su djetetu zanimljive lego kocke, puzzle, tarnsformeri, slikovnice, društvene igre, kuhinjice odnosno posuđe i aparati, izrada nakita i slično, a sve to možete donijeti k nama svakim radnim danom od devet do 13 sati te biti sigurni da će vaše donacije za mališane i tinejdžere stići u prave ruke.

čitam...