ČETVRTA NL BJ-KC-VT

Pitomača u šokantnoj završnici izgubila ogromnu prednost, Bosilkovski upire prst u suce: Rekao sam mu da dođe vidjeti kako dečki plaču

Glavni sudac utakmice bio je Matko Gabaj (Koprivnica), a njegovi pomoćnici Zoran Vrabelj (Koprivnički Ivanec) i Ivona Tudić (Podravske Sesvete). Ulogu delegata imao je Miroslav Jurišić (Bjelovar).

16:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

U 70. minuti postigli su pogodak za 3-0 i time zasigurno smatrali kako su tri boda spremljena u džep.

Međutim, uslijedila je šokantna završnica. Pitomača je izgubila ogromnu prednost, Virovitica četiri puta zatresla mrežu gostiju i zadržala bodove na svojem travnjaku u 23. kolu Četvrte NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

– Suci su odlučili utakmicu. Katastrofalno su sudili, nepravedno. Nije vrijedno spominjati njihova imena, no istaknuo bih glavnoga – započinje trener Pitomače Goran Bosilkovski tvrdeći kako je do same završnice zabilježen svega jedan oštriji start te je utakmica bila fer i korektna.

Inače, glavni sudac utakmice bio je Matko Gabaj (Koprivnica), a njegovi pomoćnici Zoran Vrabelj (Koprivnički Ivanec) i Ivona Tudić (Podravske Sesvete). Ulogu delegata imao je Miroslav Jurišić (Bjelovar).

– Sudili su dva nepostojeća penala, a donosio je i odluke kojima su ljudi bili zgroženi. Smijali su se. Doživio sam da mi se domaći dečki i predsjednik kluba ispričavaju zbog njegova učinka – tvrdi Bosilkovski.

Pitomačane je u vodstvo doveo Miloš, a isto povećao Jakupec. U 70. minuti precizan je bio Plavšić za visokih, ali pokazalo se, nedovoljnih 3-0. Domaćini su mrežu, potom, zatresli u 72, 78. i 84. minuti te za pobjedu nakon 90.

Nije prošla niti minuta nakon indirektnog udarca u 70. minuti iz kojega smo zabili treći gol, kada je dosudio nepostojeći penal, a zatim još jedan – mišljenje je trenera.

– Sudački trojac, kojeg je danas predvodio glavni djelitelj pravde Matko Gabaj, donio je nekoliko zaista čudnih odluka, drugim riječima, “izgubio” se na terenu, što je ubrzo razbjesnilo igrače i navijače obje momčadi. Iako je svoj posao odradio vrlo dobro u prvom dijelu, do kraja je sve to “palo” u vodu. Iz jedne, već spomenute “sumnjive” sudačke odluke pao je i treći pogodak za gostujući sastav. Pitomača je povela 0:3 zgoditkom Nikole Plavšića u 70. minuti – piše o ovoj utakmici icv.hr, portal koji prati susjednu županiju.

Foto: FOTO Begović
Foto: FOTO Begović
Navodi iz službenog izvješća

U službenom izvješću delegata stoji kako je sudac prijavio predstavnika Pitomače Davora Kovača za vrijeđanje i pljuvanje u lice, dok je Ivan Kostelac istome, navodi se, kazao: “Šta, primili ste lovu.” Bosilkovski te situacije nije želio komentirati.

Poslije utakmice sucu sam rekao da dođe vidjeti kako dečki plaču, neka to ide na njegovu dušu. Gledao sam kako ih mogu umiriti. Žalosno je da derbi odlučuje netko drugi – komentira Bosilkovski, napominjući kako su nastupala svega četiri odrasla igrača, pri čemu su ostali imali između 16 i 18 godina.

U zapažanju delegata utakmice, među ostalim, stoji.

– Svi zgodici postignuti na pravilan način, a opomene izrečene opravdano, uz određene propuste kod izricanja istih o čemu će, kao i kompletnom suđenju, biti detaljnije opisano u kontroli suđenja. Do 65. min. utakmica uglavnom fer i korektna, a nakon postignutog trećeg pogotka gostiju iz neizravnog slobodnog udarca radi namjernog vraćanja domaćeg igrača lopte vrataru, počeli su prigovori domaće klupe nakon čega je u 75. min. udaljen domaći trener. Domaćin iskoristio dva kaznena udarca, na koje je gostujuća klupa imala primjedbi smatrajući da nisu postojali, što je na kraju utakmice rezultiralo nesportskim ponašanjem trenera gostiju i fizioterapeuta gostiju. Redarska služba vrlo dobro organizirana, na kraju utakmice zaštitila suce od gostujućih igrača i službenih osoba da ne dođe do još većeg incidenta u tunelu i ispred svlačionice gostujuće momčadi. Nakon što su suci i igrači jedne i druge momčadi otišle u svlačionicu, zatražio sam od rukovoditelja osiguranja da i dalje ostanu ispred svlačionica kako bi ispratili suce, delegata i gostujuće igrače sa stadiona. Do završetka ovog zapisnika nije bilo više incidenata – stoji u izvješću.

čitam...
Loading...