Martinjske hodancije

U Pitomači planinarska subota i krštenje vina

10:09h
0
Proslava Martinja // Foto: TZ Pitomača
Proslava Martinja // Foto: TZ Pitomača

Cijena izleta iznosi 50 kuna po osobi, a rok za uplatu je 10. studeni.

Turistička zajednica Općine Pitomača poziva sve ljubitelje rekreacije, druženja i dobre kapljice na pješački izlet po podravskoj ravnici i vinorodnim obroncima Bilogore.

U 10 sati je u planu okupljanje i predstavljanje programa na trgu u Pitomači, a nakon toga je start laganog dvosatnog pješačenja s dva stajališta, u društvenom domu u Otrovancu i Aršanju kod kleti obitelji Vranek.

U 13 sati će se održati sveta misa kod kapele sv. Martina u Kladarskom bregu. Po završetku mise, u 14 sati, svi okupljeni moći će prisustvovati ceremoniji krštenja mošta, a potom i degustaciji vina, živoj glazbi i ostalim zabavnim sadržajima.

Za 17 sati je predviđen povratak kombijima do Trga kralja Tomislava u Pitomači, a za izletnike iz Bjelovara, Virovitice i Đurđevca do željezničke stanice u Pitomači.

Planirano je 2 sata hodanja, lagana i nezahtjevna  staza od Pitomače, po makadamskom putu preko Lisičina, Otrovanca i sedlaričkog polja, blagim obroncima Bilogore kroz aršanjske vinograde do Kladarskog brega. Dužina staze je 10 km.

Organizatori preporučuju planinarsku odjeću i obuću.

Cijena izleta iznosi 50 kuna po osobi, a rok za uplatu je 10. studeni, na broj računa IBAN: HR7824020061100070774, Turistička zajednica općine Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača.

Kao valjana prijava smatra se uplata kotizacije od 50 kn na račun s naznakom Za Martinje i slanje kopije uplate na email adresu turisticka@pitomaca.hr.

 

 

 

Loading...