Horizonti spoznaja

Pitomački astronomi dobili sredstva za učenje uz modernu tehnologiju i za uređenje zvjezdarnice

Projektne aktivnosti pridonijet će obogaćivanju nastavnog sadržaja i popularizaciji znanstvenih disciplina. Pomoću suvremenih metoda prezentiranja sadržaja učenicima će biti na raspolaganju i korištenje moderne tehnologije.

08:30h
0
Početna konferencija Horizonti spoznaja // Foto: M. Lukačić

U Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, održana  je početna konferencija projekta Horizonti spoznaja koji je prijavilo Astronomsko društvo iz Pitomače u suradnji s OŠ Petra Preradovića te tvrtkom Draft.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je ovaj projekt na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017.

Projekt je vrijedan 50.000 kuna, a dobivena sredstva uložit će se u kupnju opreme koja je potrebna za što kvalitetniju izvannastavnu aktivnost te uređenje zvjezdarnice Vila u Pitomači.

Ravnatelj škole Igor Maresić istaknuo je kako će kroz radionice izrade jednostavnih astronomskih pomagala grupa Mladih astronoma imati priliku naučiti više o Sunčevu sustavu i svemirskim prostranstvima. Projektne aktivnosti pridonijet će obogaćivanju nastavnog sadržaja i popularizaciji znanstvenih disciplina. Pomoću suvremenih metoda prezentiranja sadržaja učenicima će biti  na raspolaganju i korištenje moderne tehnologije.

Projekt je podržao i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić koji je istaknuo kako se nada da će nova oprema pomoći učenicima u aktivnostima vezanima uz astronomiju te da će Pitomača imati znanstvenike i na tom polju.

Uz ravnatelja  Igora Maresića te načelnika Željka Grgačića, početnoj konferenciji prisustvovali su i ravnatelj  Davor Deskar iz tvrtke Draft te voditelj projekta Mario Held.

čitam...