DANI OPĆINE

Pitomačko Vidovo, iako u smanjenom obliku, donosi mnoštvo zanimljivog sadržaja, pogledajte program

U novoobnovljenoj Kinosali ili dvorani Doma kulture na Trgu kralja Tomislava u Pitomači u 19 sati je koncert filmske glazbe Filmmusicorkestra.

13:28h
0
Foto: Općina Pitomača

Pitomačani i Pitomačanke uskoro će slaviti Dan općine 2020. i dan zaštitnika župe svetog Vida. Navode kako će se održavati u smanjenom obliku zbog izvanrednih restrikcija.

Na blagdan Tijelova, u četvrtak u 19 sati, na Trgu kralja Tomislava općinsko vodstvo položit će vijence kod spomen obilježja, dok će 30 minuta kasnije u župnoj crkvi Svetog Vida biti koncert Hrvatskog baroknog ansambla.

Dan kasnije, petak, namijenjen je svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojoj će, stoji u objavi, prisustvovati predsjednik Vlade, ministri te saborski zastupnici. Pitomačka biciklijada, koja će krenuti s Trga kralja Tomislava u 9 sati, održat će se u subotu. Istoga dana, u 18 sati, ukusnim delicijama predstavit će se udruge u sklopu Predvečerja kruha, vina i pjesme, uz 38. izložbu vina i takmičenje u kuhanju goričnog paprikaša. Tu je i Kaj, ča i što, gastro i glazbena manifestacija specijaliteta općina Polača i Bolje. Nastupit će Podravski mužikaši, klapa Kampanel i Svirci moji.

Kup općine u športskom ribolovu udicom na plovak počinje u nedjelju u 6.30 sati na Šodrani. U novoobnovljenoj Kinosali ili dvorani Doma kulture na Trgu kralja Tomislava u Pitomači u 19 sati je koncert filmske glazbe Filmmusicorkestra. Na Vidovo, u ponedjeljak, 15. lipnja su liturgijska slavlja u župi Svetog Vida.

Foto: Općina Pitomača

čitam...