Uvijek inovativni

U pitomačkoj Srednjoj školi imaju apisarij i sklapaju automobil na solarni pogon

10:48h
0
Pitomačka Srednja škola // Foto: vpz.hr

Osim toga, trenutno sklapaju automobil na solarni pogon koji mora biti gotov do polovice lipnja jer se tada održava utrka u Sisku, na kojoj Pitomačani žele predstaviti „svoje trkačko čudo“.

U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača uvijek teže inovativnosti.

Nedavno su završili s hvale vrijednim projektom Eko-bilje, na čemu su im, između ostalih, čestitali ministar Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i mnogi drugi. Osim toga, trenutno sklapaju automobil na solarni pogon koji mora biti gotov do polovice lipnja jer se tada održava utrka u Sisku, na kojoj Pitomačani žele predstaviti „svoje trkačko čudo“. No, po još nečemu su posebni u ovoj školi. Naime, jedino Tehnički muzej Zagreb i Srednja škola Stjepana Sulimanca u svojem postavu imaju apisarij, piše vpz.hr

– Ono što je za insekte terarij, to je za pčele apisarij. Naš profesor hrvatskog jezika Marin Domović, inače hobi pčelar, uz pomoć učenika i puno truda, postavio je apisarij sa živim pčelama gdje se kroz staklo može vidjeti kako žive pčele u jednoj zajednici.U cilju nam je da ovdje u našem dvorištu budu stalno, osim zimi, kada bi ih unijeli u toplije prostorije. Inače, apisarij u svojoj postavi u Hrvatskoj ima samo Tehnički muzej u Zagrebu i Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača – kazao je za vpz.hr ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Josip Ivoš.

čitam...