Pivovara // Službe zaštite i spašavanja izvele jednu od najkompliciranijih vježbi ikad

13:42h
0
Detalj s pokazne vježbe

U kompleksu Carlsberga na Danici danas je uspješno održana pokazna u kojoj su sudjelovali sve institucije uključene u zaštitu i spašavanje: Centar 112, JVP grada Koprivnice, PVP Podravka, policija te Zavod za hitnu medicinu.

Prema riječima Ivana Kramarića, pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, pokazna vježba jedna je od najkompliciranijih ikad izvedenih u našoj županiji, a sastojala se od tri komponente: požar, evakuacija te ionizirajuće zračenje.

Ivan Kramarić ističe kako je vježba bila nužna zato što tvrtka Carslberg koristi ionizator pri punjenju boca, jedina u županiji uz pogon u Apatovcu.

– Uz prethodnu suglasnost Državnog zavoda za ionizirajuće zračenje, tvrtka je bila dužna napraviti procjenu i plan, kako bi se vidjelo kako sustav funkcionira – kazao je Kramarić. Dodaje kako će se iduća takva vježba održati tek za dvije godine, a čini nas utoliko posebnima što nikad prije nije izvedena u ovoj našoj regiji sjeverozapadna Hrvatska.

Pivovara inače spada u petu, ujedno i posljednju, najmanje opasnu kategoriju korisnika ionizatora, a u prvoj su nuklearne elektrane.

{vsig}vijesti/10-2013/pivovara{/vsig}