HPD Bilo

Planinarsko putopisna večer u Knjižnici

Bila je to prilika da posjetitelji čuju o Kralju slovenskih gora - vrh Jalovec (na visini od 2645 metara); o najvišem vrhu Istočnih Alpi – vrh Ortler (visina 3905 metara) u Italiji i kako je bilo na prelazu grebena Zeleniške Špice u Kamniškim Alpama.

09:17h
0

HPD Bilo Koprivnica u suradnji s knjižnicom i čitaonicom Fran Galović ovog je utorka organizirao planinarsko – putopisnu večer Bilovac u alpskim prostranstvima.


Predavač je bio Romeo Sinjeri, član HPD Bilo Koprivnica. Iako se Romeo počeo baviti planinarenjem tek krajem 2015. god već iza sebe ima impozantnu planinarsku karijeru.

Na početku izlaganja tajnica društva Tamara Telic pozdravila je sve prisutne, nakon čega je Romeo u svom jednosatnom izlaganju prikazao svoju alpsku priču o izletima iz ove godine.

Bila je to prilika da posjetitelji čuju o Kralju slovenskih gora – vrh Jalovec (na visini od 2645 metara); o najvišem vrhu Istočnih Alpi – vrh Ortler (visina 3905 metara) u Italiji i kako je bilo na prelazu grebena Zeleniške Špice u Kamniškim Alpama. Ove 3 destinacije predstavljaju klasike u planinarskim krugovima.

Također prisutni su mogli uživati u prekrasnim fotografijama zimskog uspona na Triglav kroz Plamenice, zimske Rinke, zimski Jalovec, zimski Prisojnik, Dolkovu špicu alpski smjer, V i Oltar brezpotje.

Večer je završila uz pokoje radoznalo pitanje iz publike i s dobrim željama da Romeo i dalje nastavi otkrivati nove dimenzije prirode i položaja samog sebe u planini.

čitam...