NAJAVA

Plenković: Intencija je od 1. ožujka omogućiti rad na terasama i otvorenim prostorima, održavat će se treninzi u zatvorenom

Na vrijeme smo naručili i više nego je potrebno da procijepimo sve starije od 18 godina. Naručili smo preko šest milijuna doza, imat ćemo priliku dio dati drugim državama, kazao je premijer.

11:06h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Na sjednici Vlade, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, premijer Andrej Plenković između ostaloga kazao je kako su brojevi oboljelih od koronavirusa posljednjih tjedana padali, dok u odnosu na prošli četvrtak bilježe porast, prenosi Index.hr. Istaknuo je kako Hrvatska uz Danku ima najmanju incidenciju u Europskoj uniji.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere. Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima. Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – najavio je Plenković.

Dodao je kako se ne smije previše opustiti jer se mjere, u slučaju pogoršanja situacije, mogu postrožiti, piše Index.hr.

– Na vrijeme smo naručili i više nego je potrebno da procijepimo sve starije od 18 godina. Naručili smo preko šest milijuna doza, imat ćemo priliku dio dati drugim državama – kazao je Plenković.