POMOĆ GOSPODARSTVU

Plenković: Jučer je isplaćeno oko 400 milijuna kuna za oko 123 tisuće radnika i 40 tisuća poslodavaca, u mirovine se neće dirati

Što se tiče financiranja predloženih mjera, rekao je da se u njih ide u koordinaciji s HNB-om, komercijalnim bankama na domaćem tržištu, a razmišlja se i o međunarodnim tržištima.

10:59h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Premijer Andrej Plenković, koji je u petak Hrvatskom saboru predstavio Vladin travanjski paket pomoći gospodarstvu, istaknuo je kako se država i društvo nalaze u razdoblju koje zahtijeva zajedništvo, odgovornost, samodisciplinu i strpljivost svih, od najmlađih do najstarijih.

Naglasio je kako će ožujak ove godine po mnogo čemu biti mjesec koji ćemo dugo pamtiti, promijenio je tijek naših planova i postignuća, kaže premijer te naglašava kako ovo označava početak nekog ‘novog normalnog’ s kojim ćemo živjeti.

Plenković je podsjetio kako je Vladin paket pomoći gospodarstvu iz ožujka, razrađen u 63 mjere i financijski je težak 30 milijardi kuna, bio predložen u kontekstu suzbijanja posljedica pandemije koronavirusa.

Jučer isplaćeno oko 400 milijuna kuna za pomoć gospodarstvu

Istaknuo je kako je paket mjera iz ožujka već zaživio, a Porezna uprava je jučer do 14 sati zaprimila gotovo 65 tisuća zahtijeva od kojih je 64 posto već riješeno, piše HINA.

Ministarstvo rada, za mjeru naknade poslodavcima za očuvanje radnih mjesta, do jučer je zaprimilo 70 tisuća zahtjeva za 420 tisuća radnika, a jučer je već isplaćeno oko 400 milijuna kuna za oko 123 tisuće radnika i 40 tisuća poslodavaca, naveo je premijer.

– Kako god se situacija razvijala, u mirovine se neće dirati ni za ožujak, ni travanj, ni svibanj, ni lipanj, za njih ćemo uvijek naći sredstva – poručio je.

Što se tiče financiranja predloženih mjera, rekao je da se u njih ide u koordinaciji s HNB-om, komercijalnim bankama na domaćem tržištu, a razmišlja se i o međunarodnim tržištima.

– Mi ćemo s ovim paketom mjera stati iza hrvatskih radnika i gospodarstva, očekujemo i vašu potporu – rekao je zastupnicima koji će danas raspraviti zakone iz resora financija te iz turizma, a u ponedjeljak iz MUP-a i poljoprivrede.

 

čitam...
Loading...