OŠTAR ISTUP PREMIJERA

Plenković nahvalio rezultate HDZ-a na lokalnim izborima i žestoko napao medije

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba koji je po meni doživio takvu agresiju, divljaštvo, bezobrazluk, gdje su mu pojedini voditelji, recimo na ovoj televiziji, RTL-u, namjerno, a kao slučajno govorili ime. I Nova TV isto. Namjerno mu slučajno krivo govore ime ne bi li ga dezavuirali, rekao je premijer.

15:21h
0
Foto: Ivan Balija
Andrej Plenković // Foto: Ivan Balija

Jučer su završeni lokalni izbori na kojima je, kao što je Andrej Plenković u izbornoj noći rekao, HDZ odnio “kolosalnu pobjedu”, mada se jedan broj analitičara ne slaže s time, piše RTL.hr.

Premijer je nakon svečanosti dodjele Nagrada grada Zagreba čestitao je Zagrepčanima i Zagrepčankama Dan grada, te je čestitao svim dobitnicima nagrada, osobito dr. Alemki Markotić, koja je, kao što je rekao, bila na čelu borbe protiv Covida-19.

Novinari su ga odmah pitali je li se čuo s Tomislavom Tomaševićem da mu čestita, Plenković je rekao da nije još, ali da hoće.

Upitan da komentira činjenicu da nakon izbora svi proglašavaju pobjedu, Plenković je rekao da “svi dobiju nešto, ali nitko toliko kao mi”.

– Brojevi su uvijek najpouzdaniji pokazatelj uspjeha ili neuspjeha. HDZ ima 45 posto gradova, 45 posto općina, 75 posto županija. Nažalost, ne možemo dobiti sve, bilo bi dobro da smo dobili sve, ali to je demokracija, nekad dobija netko drugi. Mi dobijemo puno, a svi drugi dobiju nešto, ali puno manje nego mi – rekao je.

Na pitanje novinara o tome jesu li trebali istaknuti nova lica kao u mjestima gdje su pobijedili te je li mu žao što nisu u drugim županijama isto nisu stavili neka mlađa lica i hoće li im to biti neka nit vodilja da se okrenu novim kadrovima, rekao je da treba pogledati fakte.

– Kandidat HDZ-a u Osijeku koji je pobijedio je 1987. godište. Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba koji je po meni doživio takvu agresiju, divljaštvo, bezobrazluk, gdje su mu pojedini voditelji, recimo na ovoj televiziji, RTL-u, namjerno, a kao slučajno govorili ime. I Nova TV isto. Namjerno mu slučajno krivo govore ime ne bi li ga dezavuirali – kazao je Plenković.

Ističe kako se “iz aviona” vidi da je to bilo namjerno.

– Ne može se slučajno krivo govoriti ime čovjeku kojega zovete u goste. Tu bozu se može prodavati samo nekome tko je naivac ili malouman. Ta vrsta bezobrazluka i agresije medijske koja je išča prema Davoru Filipoviću, to nije profesionalno, objektivno i nepristrano novinarstvo. Ako neki zovu ljude u emisije kao goste da bi ih onda tamo ponizili, namjerno im govoreći ime, onda moramo znati, narod mora znati. Ako odete u RTL kod nekoga od domaćina koji ima takvu emisiju, onda znate da idete lijevom novinaru, lijevom uredniku, čovjeku koji vas neće tretirati profesionalno, objektivno i neutralno nego će vam namjestiti zamku, ne bi li vas dezavuirao, ne bi li kasnije umjesto Puhovskog kojeg je s RTL-a protjerao Milanović, sad su angažirali Lalića, kojem daju pare ne bi li dva dana prije drugog kruga gadio Filipovića na najgori mogući način. To nisu nepristrani mediji. To su plaćenici koji su zaduženi da gade jednu političku opciju – oštar je bio premijer.

Na kraju su ga pitali koja bi onda po njemu bila objektivna televizija.

– Ima ih puno – zaključuje Plenković.