DINAMIKA

Plenković vjeruje da će se tržnice otvoriti do Uskrsa, relaksacija mjera ovisi o preporukama stručnjaka

Očekuju da najrazvijenije zemlje naprave iskorak glede pronalaska lijeka ili cjepiva. 

19:16h
0
Foto: Ivan Balija
Andrej Plenković // Foto: Ivan Balija

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon videokonferencije koju je danas održao sa znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima, piše jutarnji.hr.

Između ostaloga, naglasio je da se mjere ne smiju prebrzo olakšati kako ne bi došlo do širenja zaraze i povećanja broja oboljelih. Očekuju, dodao je, da najrazvijenije zemlje naprave iskorak glede pronalaska lijeka ili cjepiva.

– I sam ministar Božinović najavio je određene aspekte kada je riječ o tržnicama. Ići ćemo s mjerama koje će omogućiti funkcioniranje i ići za tim da sve što proizvode poljoprivrednici i OPG-ovi bude konzumirano na primjeren način i da građanima omogućimo iskorak prema tržnici, na način koji je siguran i primjeren. Ići ćemo na relaksaciju, ali na način koji će slijediti preporuke epidemiologa. Napravit ćemo optimalan napor da vodimo računa o zdravstvenoj sigurnosti sugrađana – rekao je Plenković, dodavši kako vjeruje da će se tržnice otvoriti prije Uskrsa.

U idućim tjednima, nastavio je, donijet će odluke o dinamici relaksiranja, ali nije naveo konkretne datume. Dotad moli građane za strpljenje, naveo je jutarnji.hr.

čitam...
Loading...