Plesači koprivničkog Ritma nastupili na veteranskom Svjetskom prvenstvu

10:26h
0
Marina Tomac Rojčević i Neno Rojčević na otvaranju SP u Riminiju // Foto: ŠPK Ritam

Veterani ŠPK Ritam Koprivnica Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević proteklog su vikenda kao članovi reprezentacije Hrvatske nastupili na veteranskom SP u standardnim i latinsko-američkim plesovima u talijanskom gradu Riminiju.

 

U sportskom plesu Svjetska se prvenstva održavaju odvojeno, posebno za standardne i posebno za latinsko-američke plesove. Ritmovci su se, kao članovi reprezentacije Hrvatske imali priliku natjecati u obje discipline obzirom su se kvalficirali za to na Prvenstvima Hrvatske koja se također održavaju odvojeno po disciplinama.

U konkurenciji 65 plesnih parova, u standardnim su plesovima dijelili plasman od 45. do 48. mjesta, a u latinsko-američkim od 40. do 43. mjesta.

– Fenomenalan je osjećaj nastupiti na Svjetskom prvenstvu, predstavljati svoj klub i Hrvatsku na takvom velikom natjecanju. Zadovoljni smo plasmanom, jer se većina tih parova sportskim plesom bavi od malih nogu, dok mi treniramo tek nekoliko godina. Posebno zahvaljujemo našim trenerima Jasminki Banović Frišćić i Tomislavu Banoviću koji su nam svojim znanjem omogućili ovaj rezultat – rekli su Rojčevići.

U ŠPK Ritam Koprivnica su izuzetno ponosni na nastup svog plesnog para.

– Ritam kao samostalan klub djeluje tek dvije i pol godine. Imati plesni par na SP nakon tako kratkog vremena ne uspijeva ni puno većim klubovima. Kao predsjednica kluba izuzetno sam ponosna na Nenu i Marinu koji su, iako plešu tek nekoliko godina ostavrili ovaj izuzetan uspjeh i za sebe osobno i za klub. Divim se njihovoj predanosti i volji, kao i vremenu koje odvajaju zadnje dvije godine otkada aktivno treniraju. Zadovoljni smo i razultatom jer je, kao i na svakom SP u bilo kojem sportu, konkurencija bila izuzetno jaka. Tamo nema slabih parova i većina ih se sportskim plesom bavi puno duže i uz puno više treninga nego naš plesni par Rojčević – rekla je predsjednica kluba Dolores Ciglar.