Plesači Ritma osvojili dvije medalje na PH u standardnim plesovima

21:14h
0
spk ritam

Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević, Vinko Sabolić i Laura Krog // Foto: ŠPK RitamProteklog vikenda je u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza u Samoboru održano Prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima na kojem je sudjelovalo 75 plesnih parova iz 18 hrvatskih klubova.

Uspješno su nastupila i tri para Športskog plesnog kluba Ritam Koprivnica, te se vratila sa jednom srebrnom i jednom brončanom medaljom.

U mlađim osnovcima izvrsni su bili Vinko Sabolić i Laura Krog. Nakon tri otplesana plesa (engleski valcer, tango i quickstep) osvojili su treće mjesto i tako se sa svog prvog državnog prvenstva vratili sa brončanom medaljom.

Njihovi stariji kolege, Erik Lugomerić i Ana Ciglar po prvi puta su nastupili u višoj starosnoj kategoriji mladeži. Iako im na ovom prvenstvu baš zbog tog prelaza rezultat nije bio imperativ, mladi su plesači svojih pet plesova otplesali fantastično. Nakon prolaska iz četvrtfinala u polufinale, zauzeli su osmo mjesto od osamnaest parova. Iako su ostali na korak do finala, rezultat je više nego dobar, jer su svih sedam mjesta ispred njih zauzeli parovi koji se inače natječu u višoj kategoriji, a dva su para s višom kategorijom ostavili iza sebe u plasmanu.

Odličan rezultat postigli su klupski veterani, Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević. Izvrsno otplesani engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox i quickstep rezultirali su drugim mjestom i srebrnom medaljom.

ŠPK Koprivnica: Luka i Gabrijela viceprvaci

Na natjecanju u Samoboru sudjelovao je i Športski plesni klub Koprivnica s jednim parom i to u najmlađoj kategoriji mlađi osnovci.  Luka Udovičić i Gabrijela Pavešić u konkurenciji tri para osvojili su srebrnu medalju i tako postali viceprvaci države za 2014. godinu u  disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, kvikstep).

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW