Plesači Ritma osvojili osam medalja na turniru u Ludbregu

14:29h
0
Članovi ŠPK Ritam u Ludbregu

Proteklog vikenda održan je bodovni turnir Hrvatskog športskog plesnog saveza u Sportskoj dvorani u Ludbregu.

Izuzetno uspješan nastup imalo je pet koprivničkih plesnih parova, članova Ritma, koji su se vratili s osam osvojenih medalja – četiri zlatne, tri srebrne i jednom brončanom.


Posebno treba istaknuti Nikolu Hanžeka i Ivanu Jug kojima je ovo bio prvi turnir na kojem su nastupili u kategoriji starija mladež D1. U standardu su oduševili svojom izvedbom engleskog valcera i osvojili svoje prvo zlato, a isti su uspjeh ponovili su i u latinsko-američkim plesovima, te nakon otplesanog cha-cha-cha oko vrata stavili i drugu zlatnu medalju.

Zadovoljni mogu biti i Matej Makar i Lucija Jantolek, plesni par u kategoriji odrasli D2, koji su nakon izvedbe engleskog valcera i quick-stepa u standardu, te cha-cha-cha i jive-a u latinu, turnir završili sa dva srebra oko vrata.

Gordan Grgić i Monika Petrinec u svojoj su konkurenciji kategorije mlađa mladež D3 imali i jake mađarske parove, no to ih nije omelo da nakon tri plesa u standardu osvoje broncu. Još bolji rezultat ostvarili su u latinsko-američkim plesovima i nakon otplesana tri plesa završili na odličnom drugom mjestu i sa srebrnom medaljom.

Erik Lugomerić i Ana Ciglar koji plešu u kategoriji mlađa mladež C, po pet plesova u standardu (eng. valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quick-step) i pet plesova u latinu (samba, cha-ha-cha, rumba, pasodoble i jive), po drugi put ove sezone ostali su na korak do najboljih sedam koji ulaze u finale, te u konkurenciji 14 parova osvojili osmo mjesto. Obzirom da je u njihovoj kategoriji iznimno jaka konkurencija, finala i medalje od njih se očekuju u drugom dijelu sezone.

Voditelji plesnih tečajeva u klubu Damir Valentić i Mihaela Juranić pokazali su svoje plesno znanje i u kategoriji veterana osvojili zlatne medalje u obje discipline, standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Plesači Ritma nastavljaju s pripremama za slijedeći turnir, 10. veljače u Osijeku, no prije toga će Erik Lugomerić i Ana Ciglar nastupiti na Prvenstvu Hrvatske u standardnim plesovima slijedeće subote u Krapini.

Vodstvo ŠPK Ritam Koprivnica poziva sve zainteresirane (djecu, mladež i odrasle) da se pridruže ovoj uspješnoj ekipi plesača. Treninzi sportskog plesa održavaju se svakog ponedjeljka i srijede od 20 sati u Domu željezničara u Koprivnici.

čitam...