Plesači Ritma uspješni na svom turniru

13:49h
0
120419-ritam

Prošle subote. u Križevcima je održan bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima, jubilarni 10. „ Trofej grada Križevaca” u organizaciji Plesnog centra Ritam.

Nastupilo je 170 plesnih parova iz 26 klubova iz cijele Hrvatske i Mađarske.

Plesači iz Velikog Bukovca, osnovci Josip Požgaj i Angela Mesarić koji su tek prešli u višu kategoriju D2, ovaj puta su ostali bez medalja. U standardnim plesovima zauzeli su sedmo mjesto u polufinalu, te nisu izborili ulazak u finale među najboljih šest. U latinsko-američkim plesovima u konačnom poretku natjecanje su završili na petom mjestu.

Sa dvije bronce okitio se križevački par Jan Čapek i Marta Katavić u mlađoj mladeži D3, te su s ovom medaljom u latinsko-američkim plesovima prešli u viši rang C, dok će standard još na jednom turniru morati otplesati kao D3, te tako osvojiti još ta dva boda koja su im potrebna da i u standardu pređu u kategoriju C. U istoj kategoriji natjecao se i koprivnički par Gordan Grgić i Monika Petrinec, te nakon svoja otplesana tri polufinalna plesa u standardu završio natjecanje na devetom, a u latinu na desetom mjestu.
U kategoriji mlađa mladež C i ovaj puta je bila najjača konkurencija. Od dvadeset i dva para koji su se natjecali u istoj, Ritam je imao četiri predstavnika.

Najuspješniji su bili križevčanin Ivan Kranjčić i partnerica Ella Ceranić- Faust koji su nakon fantastično otplesanih svih pet plesova u standardu osvojili srebro, a odlično otplesanih pet u latinu donijelo im je četvrto mjesto. Bodovi koje su osvojili ovim plasmanom bili su dovoljni da Ivan i Ella pređu u rang više, tako da će se odsada natjecati u kategoriji mlađa mladež B.

Ostala tri para natjecanje su završila u četvrtfinalu, iako su, kao i na prošlom turniru bili za tek pokoji bod udaljeni od polufinala. Tako su Andrej Greguranić i Lara Ceranić-Faust u standardnim plesovima zauzeli trinaesto, a koprivnički par Erik Lugomerić i Ana Ciglar četrnaesto mjesto. Križevčani Robert Krušlin i Elena Međimorec dijelili su petnaestio i šesnaesto mjesto. U latinsko-američkim plesovima Erik i Ana bili su petnaesti, Robert i Elena devetnaesti, a Andrej i Lara dvadeset i prvi.

Mladim snagama na turniru u Križevcima pridružili su se i koprivnički veterani Mihaela Juranić i Damir Valentić koji su se natjecali samo u latinsko-američkim plesovima i osvojili zlatnu medalju.

Slijedeći turnir je na rasporedu za dva tjedna u Sisku, no tamo neće nastupiti svi parovi. Kako je većina parova nedugo prešla u više kvalitativne razrede, dio njih će propustiti poneki turnir kako bi s trenirima uvježbali nove koreografije i elemente primjerene tim razredima kako bi sezonu uspješno priveli kraju.

čitam...