Plesači Ritma uspješni na turniru u Velikoj Gorici

09:23h
0
Zajednička fotografija plesačica i plesača ŠPK Ritam u Velikoj Gorici // Foto: ŠPK Ritam

Proteklog vikenda održan je bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima „Trofej grada Velike Gorice” na kojem je nastupilo 113 plesnih parova iz 23 kluba. Iz Športskog plesnog kluba Ritam Koprivnica pod vodstvom trenera Tomislava Banovića, nastupila su četiri para. Ukupno su osvojili četiri zlatne, jednu srebrnu, jednu brončanu medalju, te jedno četvrto i šesto mjesto u finalu.

Svoj prvi turnir ospješno je odradio plesni par Marko Šimek-Lana Bermanec. Natjecali su se u kategoriji mlađa mladež D2. Nakon otplesanog engleskog valcera i quickstepa u standardnim plesovima zauzeli su odlično četvrto mjesto, dok su u latinsko-američkim plesovima nakon cha cha cha i jive-a zauzeli također dobro šesto mjesto u finalu.

Erik Lugomerić i Ana Ciglar po prvi puta su nastupili u višoj starosnoj kategoriji, mladež C. Iako je cilj bio prolaz iz polufinala u finale, u najboljih šest od ukupno 13 parova u konkurenciji, mladi plesači napravili su i korak više. U standardnim su plesovima (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox, quickstep) osvojili brončanu, a u latinsko-američkim (samba, cha cha cha, rumba, paso doble, jive) srebrnu medalju, te tako potvrdili svoju kvalitetu.

U kategoriji starija mladež D3, Nikola Hanžek i Ivana Jug svojoj brojnoj kolekciji medalja pridodali su još dvije zlatne, u jednu u standardnim i i jednu u latinsko-američkim plesovima.

Klupski veterani Neno Rojčević i Marina Tomac Rojčević nastavili su uspješnu tradiciju, te su se i s ovog turnira vratili sa dva zlata, po jednim u svakoj disciplini.

Slijedeće natjecanje je Prvenstvo Hrvatske u latinsko-američkim plesovima koje će se 22. ožujka 2014. u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza održati u Križevcima.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW