Novi u nizu uspjeha koprivničkih triatlonaca

Pleše i Tisaj državni prvaci u kros triatlonu

11:00h
0
Denis Pleše (prvo mjesto) // Foto: Privatna arhiva
Denis Pleše (prvo mjesto) // Foto: Privatna arhiva

Tisaj je bio najbolji u supersprintu, dok se odmah iza njega smjestio Radotović, a Pleše je konkurenciju iza sebe ostavio u klasičnom kros triatlonu.

Koprivnički triatlonci, članovi zagrebačkog kluba Petar Zrinski, u subotu su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u kros triatlonu koje se održalo u Parku prirode Vranskom jezeru.

Mladi Koprivničanci ponovno su briljirali te kući ponijeli ukupno pet odličja.

Kadeti Fran Tisaj i Luka Radotović okušali su se u nešto kraćoj dionici supersprint kros triatlona, zauzevši dva najviša odličja. Utrku koja se sastojala od 200 metara plivanja, 4,4 kilometra bicikliranja te 1,2 kilometra trčanja Tisaj je završio kao prvi, postavši tako kadetski državni prvak, dok se Radotović smjestio odmah do njega na drugu poziciju.

Luka Radotović i Fran Tisaj (drugi i prvi) // Foto: Privatna arhiva
Luka Radotović i Fran Tisaj (drugi i prvi) // Foto: Privatna arhiva

U klasičnom kros triatlonu, koji se sastoji od kilometra plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i 6,5 kilometara trčanja, Denis Pleše je nastupio u konkurenciji do 23 godine i, kao i njegov mlađi kolega Tisaj, postao državnim prvakom, a vrijeme od jednog sata i 28 minuta bilo je dovoljno i za treće mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja, dok je još jedno zlato pridodao zahvaljujući ekipnom prvome mjestu.