18. Marijanski đir

Pleše, Tisaj i Radotović sjajni na splitskom triatlonu

15:21h
0
Denis Pleše, Fran Tisaj i Luka Radotović // Foto: Privatna arhiva
Denis Pleše, Fran Tisaj i Luka Radotović // Foto: Arhiva

Fran Tisaj i Luka Radotović supersprint su završili kao i prvi i četvrti, dok je Denis Pleše prvi puta u karijeri odradio olimpijski triatlon, završivši na četvrtoj poziciji.

Koprivnički triatlonci, članovi zagrebačkog TK Zrinskog, nastupili su protekloga vikenda na tradicionalnom, 18., Marijanskom điru u Splitu, središnjem natjecanju triatlonske sezone, ujedno i Državnom prvenstvu u olimpijskom triatlonu.

Od Koprivničanaca, olimpijske dionice od 1,5 kilometra plivanja, 40 kilometara bicikliranja i 10 kilometara trčanja uhvatio se Denis Pleše, i to po prvi puta u karijeri. 18-godišnji Pleše još je uvijek junior, no nastupio je u kategoriji do 23 godine, jer njegova kategorija službeno ne nastupa na olimpijskom triatlonu.

Uzevši sve navedeno u obzir, mladi Koprivničanac utrku je završio na sjajnom četvrtom mjestu u kategoriji U-23 te 14. apsolutno, za što su mu bila potrebna dva sata i osam minuta.

Fran Tisaj pomeo je kadetsku konkurenciju u utrci supersprint triatlonu, što je bilo dovoljno i za drugo mjesto u apsolutnom poretku, dok je četvrti, odnosno sedmi apsolutno, završio Luka Radotović.

čitam...