Razbojnički tim

Pljačkašice koje su pretukle slijepu staricu i krale po selima šokirane na sudu: Ubit ću se, to mi je smrtna presuda!

Spomenimo i da je otegotna okolnost Jagodi Horvat bila što je već pet puta osuđivana, od toga četiri puta za krađe.

13:00h
0
Foto: Željko Rukavina/24sata.hr

Jagoda Horvat, Marizela Oršuš i Anita Zadravec, tri žene koje su surađivale u pljačkanju nemoćnih starica u podravskim selima, u petak su osuđene na zatvorske kazne.

Kako piše 24sata, Oršuš je dobila tri godine zatvora, Horvat četiri godine i deset mjeseci te joj je opozvana i uvjetna osuda od jedne godine zatvora, a Zadravec je jednogodišnja kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro.

– Ubit ću se! To mi je smrtna presuda – vikala je Oršuš nakon presude, dok je Horvat plakala.

Horvat i Oršuš sudilo se za pokušaj razbojništva i krađu, a Aniti Zadravec za pomaganje u ta dva kaznena djela jer ih je ona vozila automobilom u Đelekovec i Imbriovec.

Podsjetimo, u Đelekovcu su 14. siječnja ušli u kuću 95-godišnje Marije Petrić, slijepe i teško pokretne starice. Jedna od njih ju je odgurnula, druga ju je udarila šakom u lice te je starica pala na pod. Razbojnice su otišle bez ičega iz kuće.

U Imbriovcu su tri dana kasnije ušle u kuću Ružice Punčikar (87) te su joj ukrale 11.100 kuna i podijelile to na tri dijela među sobom.

Spomenimo i da je otegotna okolnost Jagodi Horvat bila što je već pet puta osuđivana, od toga četiri puta za krađe. Zadravec, koja ih je vozila po selima, dosad nije bila osuđivana pa je dobila najmanju kaznu. Presuda je nepravomoćna i sve tri su vraćene u varaždinski zatvor do donošenja pravomoćne.

čitam...