NATJEČAJ

Po pričama Hrvoja Zalara i Sanje Flajs Vidaković napravit će slikovnice o prkačima

Peteročlani žiri u sastavu Ivanka Ferenčić Martinčić, Katarina Franjo, Maja Šobak, Kristina Filipović i Danijela Večenaj odlučivao je između radova šestero autora.

10:48h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Narodna knjižnica Virje u sklopu ovogodišnje virtualne Prkačijade raspisala je književni natječaj za kratku priču koja će biti predložak za izradu slikovnice o prkačima.

Peteročlani žiri u sastavu Ivanka Ferenčić Martinčić, Katarina Franjo, Maja Šobak, Kristina Filipović i Danijela Večenaj odlučivao je između radova šestero autora. Odabrana su dva teksta, oni Hrvoja Zalara i Sanje Flajs Vidaković, te će uz podršku Općine Molve iduće godine izaći dvije slikovnice o virovskoj slastici. Inače, Zalar je hrvatski kazališni i televizijski glumac. Porijeklom iz Kalinovca, a iza sebe ima niz dramskih tekstova za djecu i rad na nekoliko slikovnica. S. Flajs Vidaković je, pak, đurđevačka učiteljica i defektologinja te dugogodišnja volonterka.

– Ove slikovnice nastavak su izdavačke djelatnosti Narodne knjižnice Virje koja je započela slikovnicom o našem zaštitniku, svetom Martinu. Želja nam je nastaviti taj niz slikovnica koje će biti u prvom redu baštinske i edukativne ali dovoljno tople i čarobne da u djeci probude ljubav za tradicijski fenomen o kojem govore – poručuju iz knjižnice.

Foto: Narodna knjižnica Virje