Pobjeda košarkašica Koprivnice na međunarodnom turniru Vrapčići

11:47h
0
Zajednička fotografija sudionika košarkaškog turnira Vrapčići // Foto: ŽKK Koprivnica

Koprivničke mlađe kadetkinje (rođ. 2001. g. i mlađe) uspješno su započele ovogodišnji pohod na medalje i pehare, pobjedom kod kuće na 7. međunarodnom turniru Vrapčići.


Pobijedile su u konkurenciji odličnih ekipa iz Slovenije i Mađarske te odličnih ekipa iz Hrvatske. U finalnoj utakmici snagu su odmjerile s ekipom Kanizse, u kojoj su nakon lošijeg početka i teške borbe do kraja poluvremena uspjele doći u „egal”. U drugom dijelu krenule su svom silom i uspjele nametnuti svoj način i ritam igre, što je dovelo do pobjede sa 16 koševa razlike.

Sve igračice su dale svoj doprinos pobjedama, a od domaćih treba istaknuti sljedeće: Sara Delimar – držala je ekipu na okupu, dobro razigravala i uskakala u pomoć, Doroteja Laljek – dobro je organizirala igru u napadu, Dora Kovačić – dobra obrana i napad, Jelena Triplat – borbena u obrani i napadu, dosta skokova, ukradenih lopti, asistencija, Ana Gaži – istakla se uspješnim šuterskim dionicama taman kad je trebalo, Josipa Vrban – vrlo dobra obrana i napad, borbenost, skok i realizacija. Dokaz dobre igre su i trofeji koje su naše djevojke osvojile: Josipa Vrban je MVP turnira (najbolja igračica), Jelena Triplat izabrana je u najbolju petorku, a Doroteja Laljek je najtricašica turnira.

Bilo je ovo lijepo cjelodnevno druženje u kojem su djevojčice bez obzira na rezultate stekle nova prijateljstva, družile se, šalile se i veselile, a neke na kraju i osvojile trofeje i medalje.

Da bi sve mlade košarkašice iz Koprivnice otišle u lijepom sjećanju, iako je pehar ostao u vlasništvu domaćih, sve sudionike turnira Podravka je nagradila prigodnim poklon-paketićima, na čemu svi zahvaljuju.

čitam...