sjednica

Počasni građanin Križevaca bit će akademik Ferdo Bašić, a nagradu za životno djelo dobiva Ratislav Matić

Raspravljat će se o 17 točaka dnevnog reda i ovo je vjerojatno posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu. 

12:42h
0
MG
Gradska uprava Križevci // Foto: Admir Sinani

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović jučer je, zajedno s gradonačelnikom Rajnom, održao konferenciju za medije na kojoj su predstavljene najvažnije točke dnevnog reda 33. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Raspravljat će se o 17 točaka dnevnog reda i ovo je vjerojatno posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu.

Jedna od važnijih točaka dnevnog reda bit će svakako donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja zaslužnim građanima pa je tako za počasnog građanina Križevaca predložen akademik Ferdo Bašić, redoviti sveučilišni profesor u trajnom zvanju, profesor emeritus i redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Akademije poljoprivrednih znanosti uz 50 godina djelovanja u znanosti, visokoškolskom obrazovanju, struci i javnom djelovanju te za zasluge u javnom promicanju ugleda i slave Grada Križevaca.

Foto: Udruga Perzeidi

Za nagradu za životno djelo predložen je Ratislav Matić za iznimni doprinos razvoju grada i njegovog stanovništva na područjima znanosti, tehnologije, odgoja, obrazovanja i kulture.

Nadalje, za plaketu Grada Križevaca predložen je 15. Mješoviti protuoklopni artiljerijski divizion Križevci za aktivno djelovanje na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, nesebičnoj pomoći roditeljima i djeci poginulih i umrlih pripadnika svoje postrojbe te sudjelovanju u humanitarnim akcijama, potom Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik za iznimni doprinos promicanju kulture i umjetnosti te ugleda Grada Križevaca u Hrvatskoj i Europi te JVP Križevci uz 50. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na promicanju dobrovoljnog vatrogastva.

Za priznanje Grada Križevaca predlažu se sestre Dora i Larissa Kalaus reprezentativke Hrvatske ženske rukometne reprezentacije za velik doprinos osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu u rukometu u Danskoj i promicanju imena i ugleda Grada Križevaca, Košarkaški klub Radnik uz 50 godina rada kluba te uspješnog i kontinuiranog rada na razvoju i popularizaciji košarke u Križevcima, Vatrogasna zajednica Grada Križevaca uz 75-obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i čuvanju imovine te Veronika Drljačić za iznimne sportske rezultate u atletici te promicanju Grada Križevaca i sporta.

– Svi ovi pojedinci odnosno udruge, institucije, ostavili su trag u povijesti Križevaca i tako zaslužuju priznanje i dužno poštovanje. Unaprijed čestitam predloženim kandidatima i nadam se da će vijećnici prihvatiti takvu odluku – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća.