Stanje na cestama

Počela je ledena kiša, pripazite u prometu

17:00h
0
Zimski uvjeti na cestama // Foto: Matija Gudli
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci, rekao je da su osigurane dovoljne količine soli te da Zimska služba radi svoj posao prema ugovorenom izvedbenom programu, čak i bolje od toga.

Snježnih oborina danas, u utorak, nije bilo, čak je na nekoliko trenutaka zasjalo i sunce. Međutim, tijekom poslijepodneva počela je padati ledena kiša.


O stanju na cestama oko 15 sati porazgovarali smo s Ivanom Kramarićem, pročelnikom koprivničkog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, i Dragutinom Guzalićem, ravnateljem Županijske uprave za ceste Križevci. S obzirom na povoljne prijepodnevne vremenske uvjete, obojica su bili zadovoljni.

– Situacija je pod kontrolom jer se radilo o malim količinama snijega. Proteklih dana nije bilo nikakvih pritužbi građana – rekao je Kramarić.

I Guzalić je istaknuo kako se radi o neznatnim količinama snijega stoga je situacija na županijskim cestama pod kontrolom.

Dodao je da su osigurane dovoljne količine soli te da Zimska služba radi svoj posao prema ugovorenom izvedbenom programu, čak i bolje od toga.

– Po novom zakonu određeno je da se na teren izlazi tek kada se napravi snježni pokrivač visok 15 centimetara, međutim djelatnici Zimskih službi izlaze na teren puno ranije kako bi se građani nesmetano mogli kretati – istaknuo je Guzalić.

S obzirom na ledenu kišu, ostaje tek za vidjeti kako će se situacija odvijati i kako će se nadležni s time nositi.

 

čitam...