skupili se planinari

Počela proslava Dana općine Novigrad Podravski, održan tradicionalni planinarski pohod

U pohodu je sudjelovalo 12 planinara iz Novigrada Podravskog, pet iz Koprivnice na čelu s predsjednikom HPD-a "Bilo" Ivicom Kušekom-Hansom, a pridružio im se i iskusni planinar Stjepan Jembrek, član planinarskog društva "Kalnik" iz Križevaca.

13:08h
0
Foto: Općina Novigrad Podravski

U subotu 4. srpnja održan je tradicionalni planinarski pohod, 11. Novigradske staze u organizaciji HPD “Bilo” iz Koprivnice i skupine novigradskih planinara čime je otvorena proslava ovogodišnjeg Dana općine Novigrad Podravski.


U pohodu je sudjelovalo 12 planinara iz Novigrada Podravskog, pet iz Koprivnice na čelu s predsjednikom HPD-a “Bilo” Ivicom Kušekom-Hansom, a pridružio im se i iskusni planinar Stjepan Jembrek, član planinarskog društva “Kalnik” iz Križevaca.

Ove godine odazvalo se manje planinara nego prošle godine zbog poznatih okolnosti uzrokovanih epidemijom. Planinari su se ovaj puta kretali putanjom od željezničkog kolodvora Koprivnički Bregi do Glogovca i nastavili vinogradarskim predjelom “Malo Trsovo” u pravcu “Piramide” kod koje je Ivan Mićurin održao poučno predavanje o “Novigradskoj piramidi” te nastavili put prema Srdincu i Prkosu.

– Na Prkosu smo se okrijepili u vinogradu ljubaznih domaćina, obitelji Balogović i Škorak-Gunjević te se opustili na vidikovcu kod kapele Sv. Jurja s kojeg smo se divili prekrasnoj i bajkovitoj panorami našega Novigrada, doline Komarnice, Podravine od Legrada i brežuljaka u Mađarskoj do Virja, Đurđevca, Drave i još dalje. Nakon odmora na Prkosu spustili smo se u Novigrad do završnog odredišta Parka pod lipama. Nakon okrijepe Ivan Mićurin je održao kratko predavanje o povijesti Novigrada s posebnim osvrtom na povijest parka i utvrde Novi Grad, jezgre današnjeg mjesta – rekli su novigradski planinari.

Na kraju je sudionike pohoda pozdravio načelnik općine Zdravko Brljek koji je najavio buduće projekte uređenja šetnica na području Lovačkog doma, Prkosa i okolne šume koji se financiraju sredstvima iz EU fondova, a koje u sinergiji s projektima uređenja šetnica u susjednim općinama mogu postati buduća poučna i planinarska staza duž ovog dijela Podravine i Bilogore.

 

čitam...