ATLETSKI KLUB KOPRIVNICA

Počele prijave za drugi koprivnički polumaraton u svibnju, Sonja Rušak: Tri mjeseca dovoljna su da se pripremite i u svibnju stanete na start

- Puni smo optimizma, uvjereni da će nam proljeće donijeti novo popuštanje mjera i da će se ove godine trkači ponovo okupiti u našem gradu - rekla je Rušak. 

18:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Otvorene su prijave za drugi koprivnički polumaraton. Organizator ove utrke koja je pred dvije godine na koprivničke ulice privukla stotine trkača je Atletski klub Koprivnica, a kako doznajemo od predsjednice Sonje Rušak, na pripremi ovogodišnjeg događaja radi se već punom parom.

– Puni smo optimizma, uvjereni da će nam proljeće donijeti novo popuštanje mjera i da će se ove godine trkači ponovo okupiti u našem gradu – rekla je Rušak.

Podsjetimo, lanjski je maraton odgođen zbog pandemije koronavirusa na veliku žalost organizatora koji su tada već odradili više od polovice priprema.

Kako kaže Sonja Rušak, trkačima AK Koprivnica pandemija je nanijela poprilično štete.

– Organizirani treninzi se nisu mogli održavati. Starije generacije djece trenirale su same, treneri su im slali zadatke, no limači uopće nisu vježbali jer smo cijelu zimu bili vani, a malu je djecu teško trenirati u večernjim satima na otvorenom. Mi odrasli, bili smo vani, trenirali, ali ne u grupama, nadamo se da ćemo se s toplijim vremenom ponovo vratiti barem donekle normalnom rasporedu – pojasnila je.

Trkačke utrke po kalendaru se održavaju tokom cijele godine, no zbog pandemije se brojne, iz vikenda u vikend, još uvijek otkazuju.

Kako je objasnila Rušak, svi zainteresirani za koprivničku utrku još imaju vremena za pripremu.

– Ne samo za onu amatersku utrku od pet kilometara, nego i ovu ozbiljnu dionicu od 21 kilometar. Ako odlučite, tri mjeseca sasvim su dovoljna da u svibnju stanete na start – rekla je Rušak.

Sonja Rušak, predsjednica AK Koprivnice // Foto: Matija Gudlin

Datum koprivničke utrke je 15. svibnja. Start sa Zrinskog trga na kojem će isto tako biti i cilj, predviđen je za 16.30.

Prijava se može obaviti preko stranice Stotinka.

Svim natjecateljima koji se prijave do 30. travnja 2021. bit će osiguran startni paket koji sadrži startni broj, čip, drift majicu kratkih rukava, poklon sponzora te bon za topli obrok nakon utrke.

Startnina isto tako ovisi o datumu kad ćete se prijaviti.

Učinite li to prije 01. travnja koštat će vas 130 kuna, ako to bude nakon spomenutog datuma, morat ćete platiti 150 kuna.

Trkači zainteresirani za kraću utrku od pet kilometara, morat će izdvojiti nešto manje, 80 kuna.

Ako se odlučite u zadnji tren, probudite se tog 15. svibnja ujutro i dođe vam želja za trčanjem, morat ćete izdvojiti i koju kunu više.

Startnina na sam dan natjecanja za polumaraton će iznositi 170 kuna, a za kraću utrku 100 kuna.

Organizatori napominju kako u utrci polumaratona ne mogu sudjelovati trkači rođeni 2004. godine i mlađi, a u utrci građana na 5 kilometara za maloljetne građane potrebna će biti suglasnost roditelja.