Počele pripreme za ovogodišnje Podravske motive

10:57h
0
Počele pripreme za ovogodišnje Podravske motive

Iako je tek početak godine, pripreme za ovogdišnje Podravske motive koji će se održati u srpnju već su počele. Naime, Organizacijski odbor Podravskih motiva sastao se prošlog vikenda te utvrdio temeljne smjernice ovogodišnje manifestacije koja bi prema planovima Turističke zajednice grada Koprivnice trebala nastaviti kontinuitet rasta kvalitete sadržaja i posjećenosti.

Tako je pored ostalog dogovoreno da će likovni dio ovogodišnjih Podravskih motiva koji će se održati od 1. do 3. srpnja biti posvećen 80. godišnjici prvog izlaganja hrvatske naive i velikanima naivnog slikarstva. Za izlaganje će se koristiti svi prostori kojima raspolaže Muzej grada Koprivnice od Galerije Hlebine sa stalnim postavom, preko Galerije Koprivnica gdje će biti priređena samostalna izložba Mije Kovačića, do vjenčaone gdje će biti izložene slike pijevaca u vlasništvu Podravke. Kao i na dosadašnjim motivima središnji dio Zrinskog trga bit će prepušten slikarima i kiparima od kojih će neki i stvarati pred zainteresiranim posjetiteljima.

Folklorni program uz domaća kulturno-umjetnička društva obogatit će gosti iz gradova Sjeverne Hrvatske koji su središta županija, a s kojima je TZ grada Koprivnice potpisala sporazum o suradnji. Za ovu godinu također je dogovoren nastup KUD-a iz Krapine, što će se naročito sviđati mnogobrojnim Podravcima koji su porijeklom iz Zagorja.

Zanimljive goste imat će i obrtnici koji su od zaborava spasili stare zanate jer bi se na ovogodišnjim Podravskim motivima trebao nastaviti europski projekt Razvoj prekograničnih gospodarskih odnosa između Koprivnice i Kapošvara kao i suradnja s općinom Domžale.

Prema planu Organizacijskog odbora Podravskih motiva koji je svojim radom otpočeo krajem prošle godine, a ovih dana utvrđuje detalje i kulinarski sadržaji Podravskih motiva bit će raznovrsniji no prijašnjih godina. U tome će velik doprinos dati Podravka uz potporu Hrvatskog kuharskog saveza čiji će članovi pored ostalog pripremati i jela od kopriva.

U zabavnom segmentu i dalje će se davati prilika domaćim  mladim snagama, kao i glazbenim grupama koje njeguju etno stil.

čitam...