Promocija domaće proizvodnje

Počele su prijave za Dane povrća, evo što nas sve čeka na tradicionalnoj manifestaciji

Upravo s ciljem poticanja razvoja domaće povrtlarske proizvodnje Županija osigurava besplatni izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

11:21h
0
Dani povrća
Foto: Ivan Brkić

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 7. lipnja održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 14. Dana povrća Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Zdravko Matotan, a na kojoj je odlučeno kako će se manifestacija održati 7. srpnja 2018. godine u Koprivnici.

Ova tradicionalna manifestacija posvećena je promociji proizvodnje povrća i razvoju domaće proizvodnje, a kao i dosadašnjih godina u planu je promotivno-prodajna izložba na Zrinskom trgu u Koprivnici, uz nagrađivanje najljepše uređenih izlagačkih prostora, te stručna predavanja u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica. U sklopu programa posjetit će se i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave povrtlarskom proizvodnjom.

Članovi Organizacijskog odbora razgovarali su i o temama stručnih predavanja koje bi mogle biti zanimljive proizvođačima povrća, a tiču se rješavanja problema i izazova s kojima se susreću u svom radu. Značaju ulogu u programu imat će i tvrtka Podravka, obzirom na to da je prošle godine na inicijativu Županije pokrenuto povezivanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s našom najvećom prehrambenom industrijom. Kao što je najavljeno od same tvrtke, očekuje se veće uključivanje domaće proizvodnje te će se jedna od tema stručnih predavanja odnositi upravo na nove Podravkine mjere za povrtlare.

Foto: kckzz.hr

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače da se prijave za sudjelovanje na 14. Danu povrća pomoću prijavnice koja se nalazi u privitku, a ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica najkasnije do 26. lipnja. 2018. godine.

Upravo s ciljem poticanja razvoja domaće povrtlarske proizvodnje Županija osigurava besplatni izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.